Sauerbreij wint zilver op WK in Spanje

LA MOLINA - Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft bij het WK in het Spaanse La Molina de zilveren medaille op de parallelslalom gewonnen. In de finales werd de inwoonster van De Hoef verslagen door Hilde Katrin Engeli uit Noorwegen.
In de eerste run liep Sauerbreij 0,38 seconde achterstand op en die marge kon ze niet meer overbruggen. Het verschil bedroeg uiteindelijk 0,92 seconde.
In de halve finale haalde Sauerbreij de finale door de Oostenrijkse Heidi Neururer met een verschil van slechts 0,01 seconde te verslaan. Sauerbreij had in de achtste finales de Duitse Anke Karstens verslagen.
In de kwartfinales was ze sneller dan Jekaterina Toedegasjeva. De Russin had Sauerbreij eerder geklopt in de achtste finales van de reuzenslalom. Het onderdeel waarop Sauerbreij olympisch goud won.
Bij de mannen haalde snowboarder Rocco van Straten uit Nieuwegein de kwartfinales niet op het onderdeel slopestyle. Hij werd uitgeschakeld in de series. Een deel van de kwalificaties werd verplaatst naar vandaag door de storm in het Spaanse wintersportoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.