Spakenburg schuift Chris de Graaf naar voren, Jochem Twisker 'mentor'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Chris de Graaf wordt tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van tweede divisionist Spakenburg. Hij volgt Eric Meijers op, die wegens slechte resultaten is ontslagen. Jochem Twisker gaat De Graaf assisteren. Dat bevestigen bronnen rond de club aan RTV Utrecht.
De Graaf is oud-speler van de Blauwen en was assistent onder John de Wolf. Nadat De Wolf naar Feyenoord vertrok was hij even interim-trainer, totdat hij plaats moest maken voor Eric Meijers. Hij was even assistent van Meijers, maar stapte na enkele weken op.
De Graaf en Twisker moeten Spakenburg behoeden voor degradatie uit de tweede divisie. De club staat na elf duels voorlaatste met 9 punten.

Twisker

De beoogde rol van Jochem Twisker is opvallend te noemen. De onlangs bij GVVV opgestapte Bussummer was al eens, zeer succesvol, hoofdtrainer van Spakenburg. In 2014 werd hij landskampioen met de Blauwen. Daarna was hij trainer van De Dijk, waarmee naar de tweede divisie promoveerde, en van Hercules en GVVV.
Bij die laatste club stapte hij onlangs op vanwege tegenvallende resultaten. De bedoeling is dat de ervaren Twisker als mentor gaat fungeren voor De Graaf, die veel minder ervaring heeft als hoofdtrainer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.