Tweede divisie: met De Graaf moet Spakenburg winnen, Vogels naar kwakkelend Scheveningen

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie speelt Spakenburg zaterdag thuis tegen Noordwijk. Het is de eerste wedstrijd onder interim-trainer Chris de Graaf. IJsselmeervogels gaat op bezoek bij Scheveningen. De wedstrijd GVVV - AFC is vanwege coronabesmettingen bij GVVV afgelast.

De Graaf moet het tij keren

Chris de Graaf begint tegen Noordwijk aan zijn vierde duel als hoofdtrainer bij Spakenburg. In november 2019 leidde hij de club drie duels na het vertrek van John de Wolf. Hij verloor met 5-0 van Scheveningen, en won vervolgens van Katwijk en Excelsior Maassluis. Daarna nam Eric Meijers het stokje over. Na zijn ontslag, afgelopen maandag, werd De Graaf opnieuw naar voren geschoven, dit keer met Jochem Twisker als assistent.
Joël Amakodo keert na een blessure terug in de selectie. Boy van de Beek en Robin Eindhoven zijn langdurig geblesseerd bij de ploeg die pas twee keer won en voorlaatste staat in de tweede divisie. Tegenstander Noordwijk is achtste, maar heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen.
Beide clubs stonden in totaal 28 keer tegen elkaar. Spakenburg won tien keer, Noordwijk boekte twaalf zeges. De laatste zege van Noordwijk op de Westmaat was op 2 maart 2013. Spakenburg verkeerde in degradatienood in de topklasse en Noordwijk won met 3-1. Grote man bij de bezoekers was Kees Tol. De topschutter had voor het seizoen erna al getekend bij de Blauwen maar deed zijn toekomstige club pijn met een loepzuivere hattrick.
Bij Spakenburg trainde deze week Thomas bakker mee. De voormalige verdediger van HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys wordt mogelijk gezien als versterking voor de defensie van Spakenburg, die de meest gepasseerde is in de tweede divisie.

IJsselmeervogels moet zich herpakken

Bij IJsselmeervogels was er deze week goed nieuws. In de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen VVOG maakten Danny van den Meiracker, Steven Sanchez Angulo en Eef van Riel hun rentree na blessureleed. Zij zijn er zaterdag allemaal bij, in de uitwedstrijd tegen Scheveningen. Dylan de Braal is nog geblesseerd.
IJsselmeervogels en Scheveningen willen allebei aansluiting krijgen bij de middenmoot. De thuisploeg staat veertiende met 10 punten uit elf duels. IJsselmeervogels heeft 13 uit tien en staat twaalfde. Scheveningen won de eerste twee duels van deze competitie, daarna speelde de ploeg vier keer gelijk en werd er vijf keer verloren.
IJsselmeervogels begon juist slecht, herstelde zich na het opstappen van trainer Berry Smit met drie zeges op rij maar verloor vorige week van koploper Katwijk. Op Houtrust moeten de mannen van Gert Peter de Gunst zich herpakken.
Van de zeventien duels die Scheveningen en de Vogels tegen elkaar speelden won IJsselmeervogels er negen. Scheveningen won zeven keer. De laatste keer dat de Vogels op Houtrust verloren was in februari 2016. Het werd toen 3-0.
Scheveningen - IJsselmeervogels begint zaterdag om 14.30 uur, Spakenburg - Noordwijk een half uur later.
Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers live op de 93.1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.