Voorzitter IJsselmeervogels, week voor derby: 'Clubs tweede divisie willen drie weken pauzeren'

Frank van den Bos
Frank van den Bos © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als het aan de clubs in de tweede divisie ligt, gaat op het hoogste amateurniveau de komende drie weken niet gevoetbald worden. In de nieuwe coronaregels staat dat voorlopig geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. De clubs hebben de KNVB daarop aangesproken. "Geen publiek, geen voetbal", aldus IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos.
Frank van den Bos: "Zonder publiek moeten we het niet gaan doen"
"We hebben namens alle clubs laten weten dat we drie weken willen pauzeren", vertelt Van den Bos aan RTV Utrecht. "Of we dan de vierde week eraan moeten knopen (zodat de winterstop erop aansluit, red.), of dat we meteen gaan voetballen, daar moeten we het even over hebben."

Sentiment gekanteld

"Geen publiek, geen voetbal", is het credo van de amateurclubs volgens de voorman van de Vogels. "Ik kan niet in de glazen bol kijken, maar het sentiment bij de clubs is nog meer gekanteld. Zonder publiek moeten we het niet gaan doen. We voetballen voor onze leden en sponsoren, en we willen de competitie graag afmaken. Daarvoor we hebben meer dan voldoende speeldagen om in te halen, zonder dat we veel moeten inhalen doordeweeks."
Het grootste deel van de clubs zegt: het is de dood in de pot, zonder publiek. En ik mag aannemen dat de bond naar zijn leden luistert!
Frank van den Bos, voorzitter IJsselmeervogels
Volgende week staat de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg op het programma. Een wedstrijd om naar uit te kijken, maar zonder fans ziet Van den Bos dat niet zitten. "Dat maakt het extra lastig voor ons. In het recente verleden hebben we ook situaties gehad dat het niet door kon gaan. Ik vermoed dat uit het overleg met de KNVB gaat blijken dat we gaan pauzeren. Zo staan we er allemaal in, als clubs."

Tijd nemen

"Als we tegen Katwijk hadden gespeeld volgende week, zou ik het ook doodzonde vinden. Ongeacht de tegenstander. Maar de derby is extra pikant. Dat scheelt ons, daarnaast, op de begroting heel veel", wijst hij naar de financiële strop die het voetballen zonder publiek met zich meebrengt.
Afgelopen seizoen werd in de tweede divisie ook een tijd zonder publiek gespeeld. "De vorige periode waren er clubs die voorkeur gaven aan voetballen zonder publiek, maar nu zegt het grootste deel: het is de dood in de pot zonder publiek. En ik mag aannemen dat de bond naar zijn leden luistert", vertelt de IJsselmeervogels-voorzitter.
"Laten we die tijd nemen. Er is meer dan voldoende ruimte om normaal die competitie uit te spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.