KNVB laat betaald voetbalclubs kiezen: doorvoetballen zonder publiek of uitstel

© fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB heeft de betaaldvoetbalclubs gevraagd of ze de komende weken zonder publiek willen voetballen of de wedstrijden liever willen uitstellen. De clubs kunnen hun voorkeur dit weekeinde doorgeven aan de bond.
Een aantal clubs, zoals sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, NAC Breda, Excelsior en Almere City FC, wil de wedstrijden verplaatsen zodat daar op een later moment mogelijk wel supporters bij kunnen komen.
Het demissionaire kabinet maakte vrijdag bekend dat vanaf zaterdag 18.00 uur zeker drie weken geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. Voorafgaand aan de persconferentie voerde de KNVB al overleg met de clubs. Per mail is ze de vraag voorgelegd of ze door willen voetballen zonder publiek of liever zoveel mogelijk wedstrijden willen verplaatsen. In dat laatste geval zouden de wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogelijk met de feestdagen of doordeweekse avonden moeten worden ingehaald.
Diverse clubs laten in een reactie op het besluit van het kabinet weten voorstander te zijn van het verplaatsen van de wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Andere clubs houden het bij een zakelijke mededeling op hun website, waarin ze hun supporters vertellen welke duels zonder publiek zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.