Instellingen

Tweede divisie: Hoofdrol Dekker bij winnend Spakenburg, nederlaag IJsselmeervogels

Vince Gino Dekker
Vince Gino Dekker © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de tweede divisie met 2-0 gewonnen van Noordwijk. Het was de eerste wedstrijd na het vertrek van trainer Eric Meijers. IJsselmeervogels heeft een dure nederlaag geleden. Op bezoek bij concurrent Scheveningen werd met 2-1 verloren door een treffer in blessuretijd.
Spakenburg komt door de zege op 12 punten uit evenveel duels en kan de middenmoot ruiken. IJsselmeervogels blijft door de verliespartij steken op 13 punten uit 11 wedstrijden en bivakkeert de ploeg onderin de middenmoot. De Rooien zien Scheveningen langszij komen. GVVV kwam niet in actie en blijft laatste met 2 punten.

Vince Gino Dekker eist hoofdrol op bij vernieuwd Spakenburg

De wedstrijd tussen Spakenburg en Noordwijk was het slotstuk van een roerige week aan de blauwe zijde van de Westmaat. Na de 5-1 nederlaag bij AFC vertrok trainer Eric Meijers, die werd opgevolgd door Chris de Graaf en zijn mentor Jochem Twisker.
De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Noordwijk-aanvaller Emiel Wendt, maar zijn inzet werd gered door Menno Heus. Spakenburg kreeg ook een kans, via de Vince Gino Dekker. De aanvaller lag overhoop met Meijers, maar de nieuwe staf nam hem in genade aan en gaf hem meteen een basisplek.
Spakenburg - Noordwijk op de Westmaat
Spakenburg - Noordwijk op de Westmaat © RTV Utrecht
Na een half uur speelde Dekker een hoofdrol bij de openingstreffer. Zijn messcherpe voorzet belandde op het hoofd van Floris van der Linden, die met zijn tiende seizoenstreffer de 1-0 maakte. Spakenburg hield die voorsprong lange tijd vast, maar omdat het verschil slechts een doelpunt was, bleef het spannend.
In de slotfase konden de Blauwen meermaals onder de Noordwijkse druk uit voetballen. Dat resulteerde zeven minuten voor tijd in de 2-0 van invaller Lowie van Zundert, op aangeven van opnieuw Dekker. De buitenspeler kreeg daarna een publiekswissel van De Graaf, tot blijdschap van de Westmaat.
Een korte samenvatting van Spakenburg - Noordwijk, door Arnold Schenk
Spakenburg - Noordwijk (Tweede divisie)

29' Floris van der Linden (1-0)
83' Lowie van Zundert (2-0)

IJsselmeervogels verliest in blessuretijd

Na een slaapverwekkend begin van de wedstrijd, waarin beide ploegen weinig aanspraak maakten op een treffer, viel na een half uur toch de eerste goal. Scheveningen-aanvaller Michael de Niet stond op de goede plek en knikte de 1-0 achter IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap.
De Rooien, die afgelopen week nog een oefenwedstrijd tegen VVOG met 4-1 wonnen, waren tandenloos en gingen met een achterstand rusten. Lang stond die niet meer op het scorebord, want kort na rust vond Khalid Tadmine al het net. Met zijn vierde goal van het seizoen tekende hij voor de 1-1.
Een klein kwartier voor tijd kreeg Rydell Poepon nog een grote mogelijkheid voor de Vogels, maar zijn poging belandde op de paal. IJsselmeervogels wist verder niet veel te creëren, waarna Scheveningen in blessuretijd de winnende wist te scoren. Opnieuw was het De Niet die raakschoot namens de thuisploeg en de eindstand bepaalde op 2-1.
Een korte samenvatting van Scheveningen - IJsselmeervogels, door Bert Kous
Scheveningen - IJsselmeervogels (Tweede divisie)

33' Michael de Niet (1-0)
49' Khalid Tadmine (1-1)
90+1' Michael de Niet (2-1)

GVVV

De wedstrijd van GVVV in de tweede divisie tegen AFC werd vanwege meerdere coronabesmettingen in de Veenendaalse selectie afgelast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.