Voormalig IJsselmeervogels-aanvaller De Ruiter tekent bij Spakenburg: 'Kleine droom die uitkomt'

Maurice de Ruiter in het shirt van IJsselmeervogels
Maurice de Ruiter in het shirt van IJsselmeervogels © Jan Kruijdenberg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Aanvaller Maurice de Ruiter maakt komende zomer de overstap van Sparta Nijkerk naar Spakenburg, zo bevestigt hij aan RTV Utrecht. De 30-jarige voetballer werd in april 2019 nog weggestuurd bij buurman IJsselmeervogels nadat hij ploeggenoot Danny van den Meiracker had geslagen.
Als kleine jongen ging ik al bij Spakenburg kijken
Maurice de Ruiter
De Ruiter heeft zich voor één seizoen aan Spakenburg verbonden. "Ik heb vandaag voor de wedstrijd getekend", vertelt De Ruiter aan de telefoon terwijl hij naar Spakenburg - Noordwijk keek. Hij noemde Spakenburg eerder al de mooiste amateurclub van Nederland. "Veel mensen denken dat ik dat heb gezegd omdat ik was weggestuurd bij IJsselmeervogels, maar dat vond ik daarvoor ook al."
"Ik ging vroeger als kleine jongen al vaak bij Spakenburg kijken", vertelt hij. "Een droom was het geweest als Ajax of Barcelona zich had gemeld, maar dit is ook wel een kleine droom die uitkomt."
In het verleden had De Ruiter al meermaals contact met Spakenburg. "Al toen ik tiener was. Ieder jaar heb ik wel contact gehad met de club. Nu is het dan rond gekomen en dat ging eigenlijk vrij snel."
De derby IJsselmeervogels - Spakenburg zal voor hem extra bijzonder zijn volgend seizoen. "Dat worden sowieso hele mooie wedstrijden. Ik ga er vanuit dat beide clubs in de tweede divisie blijven en dat zal dan een mooie ervaring worden."
Maurice de Ruiter over zijn overstap naar Spakenburg