Rugbyers Eemland pakken in extremis zege: 'Op karakter'

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland hebben in de ereklasse gewonnen van Hookers. Door een try vlak voor tijd wonnen de Amersfoorters het thuisduel met 26-20.
Er zit karakter in the yellow family
Sven Bulens, coach Eemland
Bij rust had Eemland de voorsprong van 14-3. In de tweede helft knokten de bezoekers zich echter terug. Via een try in de laatste minuut en de daaropvolgende conversie pakten de Amersfoorters alsnog de 26-20 zege. Door de winst gaat Eemland over directe concurrent Hookers heen op de ranglijst. De Amersfoorters staan nu vijfde.
"Dieper konden we niet gaan", blikt coach Sven Bulens terug in Namen en Rugnummers. "Wij konden in de tweede helft niet meer domineren doordat ze ons goed onder druk zette."
Coach Sven Bulens in gesprek met verslaggever Robert Claus

Vechtlust

De oefenmeester genoot van de manier waarop de zege uiteindelijk werd binnengesleept. "Echt op karakter. Mijn ploeg heeft altijd die vechtlust gehad. Vroeger hadden we deze verloren."
Matchwinner aan de zijde van Eemland was Shevaugh Flanders. "Dat voelt heel erg goed", vertelt de rugbyer. "Helemaal top. Ik dacht alleen maar rennen, rennen, rennen. Iedereen ging los."
Flanders benadrukt dat deze zege belangrijk is voor het moraal van de groep. "Hier zijn we erg blij mee. We gaan natuurlijk voor het kampioenschap. We willen in de top drie eindigen en dan het liefste op nummer één. We gaan er hard voor werken."
Shevaugh Flanders in gesprek met verslaggever Robert Claus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.