Pijnlijke nederlaag IJsselmeervogels: 'Ik zou een pauze nu niet erg vinden'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels stapte zaterdag met een 2-1 nederlaag van het veld op bezoek bij Scheveningen. De Rooien incasseerden in blessuretijd de beslissende treffer. "Als het 1-1 was geworden, dan had ik daarmee kunnen leven", aldus trainer Gert Peter de Gunst.
"Maar 2-1 is gewoon zuur", vertelt hij over de late nederlaag op bezoek bij Scheveningen, dat nu langszij komt in de stand van de tweede divisie. "Voor rust was het niet heel best, en dan geven wij een goal cadeau. Daarna valt het heel ver weg bij ons. Na de rust zijn we een beetje anders gaan spelen en ging het iets beter."
Gert Peter de Gunst: "Een paar weken oefenvoetbal zou me goed uitkomen"
Het leverde een snelle gelijkmaker op van Khalid Tadmine. "Het was een goede goal, en ik bracht daarna Van den Meiracker erbij. Dan zat die goal eraan te komen. Ons spel was heel aanvallend en dan gooi je ook wat dingetjes open, maar je ziet het... Een inschattingsfout, terwijl het daarvoor al opgelost moet zijn. Ik moet het nog wel terug kijken", aldus De Gunst.

Comeback Van den Meiracker

Danny van den Meiracker keerde na blessureleed terug in competitieverband, maar had meer verwacht van het duel met Scheveningen. "Het is geen leuke terugkeer. Het spel ging nog wel prima. Ze lieten mij wel aardig vrij, maar ik denk dat dat nog te weinig gebeurde. Er kwam dreiging voor de goal met twee spitsen. Maar hij viel telkens net niet goed. Dan zit het geluk net niet mee trouwens", aldus de spits.
Danny van den Meiracker: "Deze wedstrijd verdiende geen winnaar"
De eerste helft zat Van den Meiracker op de bank en zag hij een slechte wedstrijd. "Het was geen boeiende pot. Geen goed voetbal. Het sloeg eigenlijk nergens op van beide kanten. We hebben echt heel weinig kansen gehad", zegt hij. "Het was echt nog te weinig. We maken nog veel verkeerde keuzes, maar die stappen moeten we nog maken. Deze had je niet hoeven verliezen."
De derby gaat er sowieso uit. Dan hebben wij of Spakenburg allemaal corona.
Danny van den Meiracker

Competitie op pauze

Met de nieuwe coronamaatregelen is het afwachten of de tweede divisie doorgaat. De clubs hebben de KNVB gevraagd om de competitie te pauzeren. "Ik zou het niet erg vinden", aldus De Gunst. "Dan kan je gericht trainen en er zijn genoeg tegenstanders voor oefenwedstrijden, om te kijken wat het beste is voor de ploeg."
Van den Meiracker staat er iets anders in. "We willen gewoon voetballen, maar de derby (volgende week tegen Spakenburg, red.) gaat er sowieso uit", is hij stellig. "Dan hebben wij of Spakenburg allemaal corona. Dit is voor de clubs niet te doen. Van de derby moeten de clubs het hebben. Zonder publiek? Dan kan je net zo goed op het pleintje thuis gaan voetballen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.