Chris de Graaf geniet van vechtlust Spakenburg en uitblinker Dekker: 'Blij en trots'

Chris de Graaf
Chris de Graaf © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Chris de Graaf heeft zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Spakenburg winnend weten af te sluiten. Na afloop gaf hij zijn ploeg de complimenten, met daarbij ook uitblinker Vince Gino Dekker. "Achteraf is het makkelijk praten, maar ik was er heilig van overtuigd dat Vince zou leveren", zegt De Graaf.
Chris de Graaf: "De sierpaarden worden er uitgehaald, maar de rest wil ik niet tekort doen"
"Dit is geweldig", reageert de trainer op de 2-0 zege op Noordwijk. "Je start een nieuwe week met elkaar en je hebt allerlei plannen, en dan hoop dat het tot uiting komt. Het plan was heel duidelijk en dat het dan eruit komt, vooral verdedigend, dan ben ik heel blij en trots."

Sierpaarden

Vince Gino Dekker werd door De Graaf terug in de basis gezet, nadat de aanvaller vanwege ruzie met de vorige trainer Eric Meijers uit de selectie werd gezet. De buitenspeler gaf twee assists en was daarmee bepalend. "Dat hoop je, maar eigenlijk kan ik iedereen noemen. De sierpaarden worden er dan uitgehaald, maar de rest wil ik niet tekort doen."
Zonder publiek zal de pleuris uitbreken, dus het is beter voor de KNVB als ze die uitstellen
Vince Gino Dekker over de aanstaande derby
Ook de strijdlust van de Blauwen prijst de trainer. "Ik heb van tevoren een filmpje laten zien om duidelijk te maken wat wij verwachten. Wij willen soldaten", zegt hij. "Iedereen moet leveren. We weten wat er gevraagd wordt, maar als je iets doet, moet het wel volle bak."
Zelf vond Dekker het ook een goede wedstrijd. "Ik mag niet klagen met twee assists", lacht hij. "Ik ben super tevreden. We hebben hard gewerkt als team en het is mooi dat je zoveel vertrouwen krijgt en het waar maakt. We pakken al lange tijd geen punten en het is mooi dat het nu wel lukt."
Vince Gino Dekker: "Het is mooi dat ik het vertrouwen terug kan betalen aan de nieuwe trainer"
De aanvaller blikt nog een keer terug op zijn onenigheid met Eric Meijers. "Eric en ik hadden wel mot, en hij zag het niet zitten in mij. Maar het is mooi dat ik het vertrouwen terug kan betalen aan de nieuwe trainer. Ik kreeg ook veel berichtjes, dus het is mooi dat je dan met 2-0 wint en twee assists kan laten zien. Dat is net zo belangrijk als een goal."

Derby tegen IJsselmeervogels

Normaal gesproken zouden alle ogen nu gericht zijn op de derby tegen IJsselmeervogels van volgende week, maar de coronaregels gooien roet in het eten. Aan de Rooie zijde zijn ze wel duidelijk: zonder publiek gaat die niet gespeeld worden.
"Zonder publiek zal de pleuris uitbreken, dus het is beter voor de KNVB als ze die uitstellen", is Dekker duidelijk. De Graaf vindt het ook jammer. "Maar ik heb geleerd om me alleen druk te maken om dingen waar ik invloed op heb. Het is een vervelende situatie. Maar wat moet ik ermee?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.