De Ligt valt in extra tijd in bij blamage Oranje

© Orange Pictures
ABCOUDE - Het Nederlands elftal heeft een riante uitgangspositie op deelname aan het WK uit Qatar uit handen gegeven. Oranje verspeelde in de slotfase van het uitduel met Montenegro een voorsprong van 0-2 (2-2). Daardoor moet de nationale ploeg dinsdag nog vol aan de bak tegen Noorwegen in een lege Kuip.
Memphis Depay bracht Nederland in Montenegro op de drempel van het WK, met treffers in de 25e en 54e minuut. Het waren alweer zijn tiende en elfde treffer in deze WK-kwalificatie. Ilija Vukotic (82e minuut) en Nikola Vujnovic (86e minuut) sloegen toe namens Montenegro waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.
Matthijs de Ligt uit Abcoude viel in de 90e minuut in. Hij verving de geblesseerde Stefan de Vrij. De verdediger heeft het trainingskamp verlaten en mist dus de ontmoeting met Noorwegen. Bondscoach Louis van Gaal roept geen vervanger op.

Weg richting WK

Oranje verdedigt in de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen een voorsprong van twee punten op Noorwegen en Turkije. Een gelijkspel tegen de Noren is waarschijnlijk voldoende voor rechtstreekse kwalificatie, omdat Oranje een veel beter doelsaldo heeft dan beide overgebleven concurrenten.
Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van eind volgend jaar in Qatar. De nummer twee gaat naar de play-offs voor het WK. Oranje kan ook nog als derde eindigen als het van de Noren verliest en Turkije van Montenegro wint. Dan is het uitgeschakeld voor het WK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.