Instellingen

Europees kampioen Van der Haar wint ook wereldbeker in Tabor: 'Heel mooi'

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Veldrijder Lars van der Haar heeft opnieuw laten zien over een zeer goede vorm te beschikken. De Woudenberger won in het Tsjechische Tabor de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen.
Het valt allemaal een beetje samen
Lars van der Haar
Op het snelle parcours nam Van der Haar in de slotfase afstand van de Belg Eli Iserbyt. De Belg finishte op zo'n 10 seconden als tweede, net voor zijn landgenoot Quinten Hermans.

Goede vorm

"Het was een hele mooie overwinning", sprak Van der Haar in Namen en Rugnummers. "Het werd een steeds moeilijkere en tactischere race, dat wilde ik niet. Op een gegeven moment viel Eli (Iserbyt, red) aan. Ik zat in zijn wiel bergop en wist dat ik harder kon."
Dit seizoen zit het met de vorm van de Woudenberger goed. "Ik ben niks anders gaan doen", aldus Van der Haar. "Het gaat gewoon heel goed. Ik mag niet klagen. Het valt allemaal een beetje samen. Ik heb het op de fiets en bij mijn ploeg goed naar mijn zin. Dat helpt ook zeker."
Lars van der Haar in Namen en Rugnummers over zijn overwinning
In het wereldbekerklassement is Van der Haar van de vijfde naar de tweede plek geklommen. Hij heeft 154 punten. Iserbyt gaat aan de leiding met 205 punten.
Vorige week won Van der Haar in Nederland de Europese titel. In 2017 won de Woudenberger voor het laatst een wereldbekerwedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.