Hockeyers Schaerweijde verslaan koploper hdm: 'Trots', ook Voordaan loopt door zege in

Hdm - Schaerweijde
Hdm - Schaerweijde © RTV Utrecht
ZEIST/GROENEKAN - In de promotieklasse is het bovenin weer een stuk spannender geworden. Nummer twee Schaerweijde wist koploper hdm de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. De Zeistenaren wonnen met 1-2. Ook Voordaan won. De Groenekanners waren met 3-4 de baas bij Nijmegen door een treffer vlak voor tijd.
Hdm blijft met 27 punten koploper van de promotieklasse. Schaerweijde staat tweede met slechts één punt minder. Voordaan is de nummer drie van de competitie met 23 punten.

Schaerweijde knokt zich naar winst

Schaerweijde kwam in Den Haag al snel op 1-0 achterstand via een treffer van Boris Burkhardt in de vijfde minuut. In de elfde minuut werd het 1-1 via Pepijn Leenhouts.
De gelijke stand stond tot de 45e minuut op het scorebord. Jur van der Have zorgde voor de 1-2 voorsprong van Schaerweijde en dat bleek later ook de eindstand. "Het was zo spannend op het einde", blikt matchwinner Van der Have terug in Namen en Rugnummers.
Jur van der Have in gesprek met verslaggever Robert Claus
"Je wordt pas in de tweede seizoenshelft kampioen. Zij zitten er in de eerste seizoenshelft goed in. Wij hebben vandaag laten zien dat we ook meedoen", aldus Van der Have. "We waren vandaag beter."
Coach Tim Oudenaller is heel trots op zijn ploeg. "We hebben zo weinig weggegeven. We liepen voor elkaar. Dan zijn we hartstikke gevaarlijk", aldus de oefenmeester. "Ik vind het echt heel knap. Vandaag is het even genieten, maar vanaf morgen moeten we weer de focus hebben." Volgende week neemt Schaerweijde het op tegen middenmoter HIC.
SCHC-coach Tim Oudenaller in gesprek met verslaggever Robert Claus

Voordaan pakt winst in extremis

Het enerverende duel tussen Nijmegen en Voordaan ging heen en weer. Nijmegen kwam eerst op 1-0 voorsprong waarna Voordaan de score omdraaide naar 1-2. Ook Nijmegen liet zien over veerkracht te beschikken en de thuisploeg kwam aan het einde van het derde kwart op 3-2 voorsprong.
Door een treffer van Voordaan in de 55e minuut werd het 3-3. In de allerlaatste minuut pakte Voordaan alsnog de 3-4 zege bij Nijmegen.