Instellingen

Woensdag besluit over wel of geen voetbal in tweede en derde divisie, lagere klassen verdeeld

© Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB maakt morgen bekend of er komend weekend gevoetbald wordt in de tweede en derde divisie. De voetbalbond heeft gisteravond gesproken met de voorzitters van de clubs in de twee hoogste amateurdivisies. Daarbij werden alle argumenten vóór en tegen een vervroegde winterstop op tafel gelegd.
Veel topamateurclubs willen dat de competitie tijdelijk wordt stilgelegd, omdat zij door de afwezigheid van toeschouwers veel inkomsten mislopen. Andere clubs twijfelen, omdat zij zich afvragen of de problemen met de coronabesmettingen half december wel voorbij zullen zijn. De KNVB wacht het debat van vandaag in de Tweede Kamer af en neemt daarna een besluit.

'Chaotische toestand'

Of er in de klassen onder derde divisie gevoetbald zal worden, is ook onduidelijk. In de hoofdklasse lijken de clubs de intentie te hebben de competitie voort te zetten. Daaronder zijn de meningen, als overal verdeeld. Verschillende clubs laten weten dat ze de jeugdcompetities wel willen laten doorgaan, maar de eerste elftallen niet.
Argon-voorzitter Ton Goedemoed
Wat betreft voorzitter Ton Goedemond van het Mijdrechtse Argon legt de bond per direct alles stil. "Het is ondoenlijk voor ons als club om te handhaven. Mensen die functioneel bij een team betrokken zijn mogen het sportpark op. Dan staan er ineens tien chauffeurs voor je neus, moet je die wel of niet toelaten? Het is een chaotische toestand."
Toch staat Goedemoed ook niet te springen om voor het derde jaar op rij een competitie niet uit te spelen. "Er is ruimte om wedstrijden in te halen. Maar je kunt de situatie niet inschatten. Daarom is het zo verrekte moeilijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.