Ook topamateurvoetbal niet stilgelegd: 'Teleurgesteld en verontwaardigd'

© Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB heeft de amateurclubs laten weten dat competities gewoon doorgaan. De voetbalbond zegt dat als de regering het toe staat om te voetballen er ook gewoon gevoetbald kan worden, met of zonder publiek.
Voetballen doe je voor publiek, familie, sponsoren
Frank van den Bos, voorzitter IJsselmeervogels
"We zijn er zeer ongelukkig mee", laat voorzitter Frank van den Bos van IJsselmeervogels weten. De voetbalclubs hebben vanmiddag een email gekregen waarin het besluit is kenbaar gemaakt. "Tot een uur geleden was ik optimistisch. Dit slaat wel echt in als een bom. We zijn teleurgesteld en verontwaardigd."
Ook voorzitter Barry van de Lagemaat van GVVV baalt van het besluit. "We zijn ook heel teleurgesteld. Ik vind dat er hardere keuzes gemaakt moeten worden", zegt hij. "Ik denk niet dat we na 4 december weer met publiek kunnen voetballen. Dus wat is het scenario van de KNVB", vraagt hij zich hardop af.
Pers mag wel aanwezig zijn bij de duels Hierdoor zijn de meeste wedstrijden in het topamateurvoetbal live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.
Het kabinet heeft besloten dat er tot met 4 december geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij sporten. "Het standpunt van de KNVB is al sinds de start van de coronaperiode dat als de overheid voetballen toestaat, we dit ook doen. Sporten is gezond en als je dit niet doet terwijl het wel mag, dan geven we een slecht signaal af naar de overheid en de samenleving", schrijft de KNVB.

Genoeg tijd om in te halen

Vrijwel alle clubs uit de tweede divisie wilden dat de competitie tot en met 4 december werd stilgelegd. "Slechts één club zette een aantekening. Die vroeg zich af of de belasting daarna niet te groot zou worden voor de spelers", aldus Van den Bos. "Er waren nog genoeg weekenden waarin ingehaald zou kunnen worden zoals met Pasen, de meivakantie, Pinksteren etc."
Eerder deze week spraken meerdere clubs zich bij RTV Utrecht al uit tegen het doorspelen zonder publiek.
Volgens de voorzitter van IJsselmeervogels gaat het de club niet alleen veel geld kosten het gaat volgens hem ook in tegen de kernwaarden van voetbal. "Dat doe je voor publiek, familie en sponsoren."
Komende zaterdag staat de derby in de tweede divisie tussen IJsselmeervogels en Spakenburg op het programma. Maar die gaat op last van de burgemeester zoals het er nu naar uit ziet niet door.
Voorzitter Frank van den Bos van IJsselmeervogels
Voorzitter Frank van den Bos van IJsselmeervogels © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.