KNHB grijpt in na ontevredenheid over teamklimaat bij hockeysters Oranje

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - Hockeybond KNHB heeft een externe begeleider aangesteld die ervoor moet zorgen dat het teamklimaat bij het nationale vrouwenteam verbetert. De KNHB doet dat omdat internationals in een evaluatie hebben aangegeven over dat klimaat niet tevreden te zijn.
"Er is geconstateerd dat de groepscultuur, de onderlinge communicatie en het individuele welzijn van speelsters en staf punten zijn die verbeterd kunnen worden", aldus de hockeybond.
Op de Olympische spele afgelopen zomer wonnen Laurien Leurink en Xan de Waard (SCHC), Malou Pheninckx (Kampong), Eva de Goede uit Zeist, Josine Koning uit Amersfoort en de afgezwaaide SCHC-speelster Caia van Maasakker het goud.
Net als na vorige grote toernooien, volgde een evaluatie. Daar kwamen nu een aantal zaken naar voren. De externe begeleider gaat samenwerken met de speelsters, coach en andere stafleden om de gewenste verbeteringen te bewerkstelligen, aldus de KNHB. Naast de externe begeleider wordt er ook een extra vertrouwenspersoon aangesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.