Karate: Timothy Petersen beëindigt loopbaan

Timothy Petersen links met de rode band
Timothy Petersen links met de rode band © Sportschool Muilwijk
VEENENDAAL - Timothy Petersen (36) heeft na zijn uitschakeling op de WK karate in Dubai zijn loopbaan beëindigd. De karateka uit Veenendaal won drie Europese titels in de klassen tot 75 kg en 84 kg en was actief op acht WK's.
Hij miste dit jaar de Olympische Spelen in Tokio, waar karate voor het eerst op het programma stond. Petersen begon dit WK nog goed met een zege op Europees kampioen en winnaar van olympisch brons Stanislav Choroena (Oek), maar vond in de derde ronde zijn Waterloo tegen de nummer zeven van de wereld Thomas Scott (VS).
Timothy Petersen: "Ik keek niet verder dan de Olympische Spelen"

Afscheid op wereldtoneel

"Voor de zomer had ik al mijn pijlen gericht op Tokio, en ik keek niet verder", vertelt Petersen in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Die liep ik mis, en toen was de vraag of ik door wilde gaan. Ik was al gekwalificeerd voor het WK, vier maanden na de Spelen. Mijn afscheid wilde ik doen op het wereldtoneel. Daar ben ik volle bak voor te gaan."
"Het is mijn achtste WK, na twintig jaar topsport kijk ik uit naar een nieuwe fase in mijn leven. Het is goed zo. Ik ben 36 en ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Ik kijk terug op een mooie carrière", aldus de Veenendaler.