Willem Romp kritisch ondanks zege Eemdijk: 'Spelers spelen voor eigen bv'

© Orange Pictures
EEMDIJK - Eemdijk heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse B. De nummer drie op de ranglijst versloeg in eigen huis NSC Nijkerk met 2-0.
Eemdijk blijft derde in de hoofdklasse. Het team van Willem Romp staat op 23 punten uit elf wedstrijden. Koploper Urk heeft twee punten meer uit evenveel duels.
Trainer Willem Romp blikt terug op de zege van zijn Eemdijk op NSC Nijkerk

Gelukkige goal

Voor aanvang van de wedstrijd werden de overleden Eemdijk-oprichter Willem van de Geest en A-speler William Berendse van Eemdijk herdacht. Na een minuut stilte werd afgetrapt.
Eemdijk was beter in de eerste helft. De thuisploeg viel aan en creëerde kansen, terwijl NSC Nijkerk op de counter loerde. Toch was de grootste kans van de eerste helft voor de bezoekers. Verdediger Rick Blokhuis voorkwam met een knappe ingreep de openingstreffer na een goede aanval.

Eigen bv'tje

Ondanks de overwinning was Eemdijk-trainer Willem Romp kritisch op wat een aantal van zijn spelers liet zien. "Ik vind dat aanvallers onvoldoende met elkaar willen samenwerken. Ze gaan hun eigen bv'tje erop nahouden."
Als we bovenin mee willen blijven doen, dan moet het beter
Willem Romp
Romp is niet tevreden over de wedstrijd, maar ziet wel dat zijn ploeg nog bovenin staat. "Dat is knap. Als je echt mee wil doen, dan moet het beter", besluit de trainer.
[Media:3225470">
Eemdijk - NSC Nijkerk (hoofdklasse B)

51' Frank Heus (1-0)
59' Jesper van Dalen (2-0)