Overtuigende zege Sportlust'46 bij VVOG: 'Wel kritisch blijven'

WOERDEN - Sportlust'46 heeft in de derde divisie A een overtuigende overwinning geboekt. Op bezoek bij VVOG in Harderwijk won de ploeg uit Woerden met 2-0, waardoor Sportlust mee blijft doen in de top.
De tweede plaats in de competitie is nu voor Sportlust'46, dat 23 punten heeft uit twaalf wedstrijden. Koploper FC Lisse heeft 26 punten, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Ook Sparta Nijkerk, Harkemase Boys, Excelsior'31 en DVS'33 staan nog in de buurt van Sportlust.

Niet in de problemen

Sportlust'46 kreeg van VVOG alle ruimte om te voetballen en kansen te creëren, maar de Woerdenaren hadden moeite om het net te vinden in het eerste half uur. Tien minuten voor rust was het Mo Bendadi die de ban brak. Zijn schot belandde in de kruising en betekende de 0-1 voor Sportlust.
Trainer Patrick Loenen zag zijn ploeg na rust de voorsprong verdubbelen. Het was Markley Berkvens die met een afstandspoging, bijna vanaf de middenlijn, de VVOG-keeper verschalkte en de score op 0-2 zette. In de slotfase kreeg Sportlust'46 nog diverse kansen, maar het bleef bij twee goals voor het team uit Woerden.
VVOG - Sportlust'46 (Derde divisie A)

36' Mo Bendadi (0-1)
51' Marley Berkvens (0-2)

In dezelfde competitie werd DOVO - Barendrecht vanwege coronabesmettingen afgelast. In plaats daarvan speelde de derdedivisionist uit Veenendaal een oefenduel tegen Spakenburg. Die wedstrijd eindigde in 0-0.

Kritisch blijven

Patrick Loenen was blij met het spel van zijn ploeg. "We zijn dominant en goed aan de bal, alleen we hadden zoveel situaties waaruit we doelpunten kunnen maken. Maar ze moeten wel vallen. Maar zeker de eerste 70 minuten waren we heel dominant", zag hij. "Als het 6-0, 7-0 of 8-0 wordt, dan was het toch niet gek geweest?"
Mede daarom was de Sportlust-coach niet helemaal tevreden. "We speelden het soms nog wel slecht uit en we moeten kritisch blijven. Voetbal is ook een spel van momenten en daar kan je ook op geslacht worden, op één moment", vindt hij.
Marley Berkvens was een van de uitblinkers bij Sportlust, met zijn afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 0-2. "Gelukkig zijn er beelden van. Het is jammer dat er geen publiek bij is, maar het is zoals het is. Wij moeten zorgen dat we genieten en we hebben een goede overwinning geboekt", vertelt hij.
"Het was een klutssituatie. We veroveren de bal achterin en in drie ballen ligt hij bij hun keeper. Toen die bal kwam, wist ik dat de aanname goed moest zijn. Daarna dacht ik niet meer na, maar ik trapte wel redelijk voorzichtig. Voor de lijn moest de bal wel dalen. Even dacht ik nog dat die bal naast zou gaan", aldus Berkvens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.