Maarssen verliest van De Meern en loopt periodetitel tweede klasse B mis

© RTV Utrecht
MAARSSEN/PROVINCIE UTRECHT - De voetballers van Maarssen hebben in de tweede klasse B een dure nederlaag geleden. De regiotopper tegen De Meern ging met 0-3 verloren, en daardoor raakte Maarssen de koppositie kwijt. Bovendien greep de ploeg naast de periodetitel, omdat concurrent BFC wel won en een beter doelsaldo had.
Een korte samenvatting van Maarssen - De Meern, door Arnold Schenk
Er stond veel op het spel bij de topper in de tweede klasse B, namelijk de koppositie en de periodetitel. Koploper Maarssen begon met drie punten voorsprong op BFC uit Bussum aan de wedstrijd, terwijl De Meern als nummer drie op het vinkentouw zat.
Een gelijkspel was genoeg voor Maarssen om de periotetitel te behalen, maar de bezoekers uit De Meern waren beter. Dat werd na rust uitgedrukt in de score. Stan de Groot wist met een knappe vrije trap de 0-1 te maken voor De Meern, waarna Abel Prins in de absolute slotfase met twee goals de eindstand op 0-3 bepaalde.
Op het moment van affluiten in Maarssen was bij BFC, dat een uitduel speelde bij Delta Sports'95 in Houten, nog een half uur te spelen. De ploeg uit Bussum stond op dat moment met 1-2 voor en breidde dat nog uit naar 1-4 zege. BFC kon daardoor de periodetitel vieren, op basis van een beter doelsaldo dan Maarssen.
Maarssen - De Meern (Tweede klasse B)

78' Stan de Groot (0-1)
89' Abel Prins (0-2)
91' Abel Prins (0-3)

Maarssen spreekt van zure nederlaag

"Dit is een zure nederlaag, daar zijn we ook ziek van", aldus Maarssen-trainer Marco van der Meer. "Dat was de verdienste van De Meern. Zij spelen met veel energie en hebben een goed team. We moesten ons daartegen wapenen. Dat lukte een uur, maar in het laatste half uur zijn we gezakt voor ons eerste examen.
Maarssen-trainer Marco van der Meer: "We zijn hier ziek van"
Alain Hijman vond de overwinning van zijn ploeg De Meern terecht. "Ik vond de eerste helft in evenwicht, en in de tweede helft hebben we de energie goed benut om goals te maken. Als je met 0-3 wint bij de koploper, dan mag je tevreden zijn en dan mag je een grote glimlach hebben", vertelt Hijman na afloop.
De Meern-trainer Alain Hijman: "Mogen een grote glimlach hebben"

Periodetitels

CJVV uit Amersfoort greep de periodetitel in de derde klasse C door met 3-0 te winnen bij VVZ'49. Het Zeister Jonathan won in dezelfde competitie met 4-0, maar dat was niet genoeg voor de titel.
Argon (eerste klasse A), Woerden (vierde klasse B) en Eemnes (vierde klasse E) grepen naast de periodetitel in hun competities. In de vierde klasse B, de vierde klasse H en de vierde klasse I is de beslissing nog niet gevallen, omdat veel clubs nog wedstrijden moeten inhalen.