Korfballers Dalto kansloos onderuit in openingsduel

© Fotostudio Red Green Blue
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto zijn het nieuwe seizoen van de Korfbal League teleurstellend begonnen. De ploeg uit Driebergen trapte het seizoen af met een nederlaag tegen Koog Zaandijk.
De ploeg uit Koog aan de Zaan begon sterk en wist al binnen een paar minuten een flinke voorsprong te boeken. Het lukte Dalto daarna niet meer om het gat te dichten. De wedstrijd eindigde in 27-10.
De uitslag is een teleurstelling voor coach Barry Schep die eerder deze week nog aangaf dat het komende seizoen cruciaal is voor de club, omdat het aantal teams in de competitie kleiner wordt. Dit jaar zitten er namelijk nog twaalf teams in de Korfbal League, maar volgend seizoen worden dit er tien. "Er gaan er drie direct uit en één team moet promotie/degradatieduels spelen. De jaren erna gaat er steeds maar één club direct uit", legde Schep uit aan RTV Utrecht.
Schep sprak eerder nog zijn vertrouwen uit over de competitie. "De resultaten in de oefenduels geven perspectief. We zijn er zowel qua niveau als fysiek klaar voor."
Volgende week neemt Dalto het op tegen Fortuna. Deze ploeg komt vandaag pas voor het eerst in actie in de competitie, vanmiddag neemt Fortuna het op tegen Blauw-Wit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.