Hockeysters SCHC en Kampong gaan winterstop in met zege

BILTHOVEN/UTRECHT - Zowel de hockeysters van SCHC als die van Kampong gaan met een goed gevoel de winterstop in. De Bilthovense vrouwen versloegen Klein Zwitserland met 3-0 terwijl de Utrechtse vrouwen met 2-1 wonnen van Pinoké.
SCHC staat tweede in de hoofdklasse met 27 punten. Den Bosch is koploper met zeven punten meer. Kampong is door de zege op Pinoké geklommen naar de zesde plek. De Utrechters hebben zeventien punten.

Eenvoudige zege SCHC

Tegen Klein Zwisterland kwam SCHC in het begin van het tweede kwart op 1-0 voorsprong via Yibbi Jansen. Het was vervolgens even wachten op de volgende Bilthovense treffer. Xan de Waard maakte in de 52e minuut de 2-0. Een minuut later bepaalde Ginella Zerbo de eindstand op 3-0.

Knappe winst Kampong

Kampong kwam op eigen veld op 0-1 achterstand. Maxime Kerstholt zorgde in de zeventiende minuut voor de 0-1.
Vlak voor het einde van he tweede kwart kwam de Utrechtse gelijkmaker op het scorebord. Maria del Pilar Romang werkte de 1-1 binnen. In de 46e minuut kroonde Bente van der Veldt zich als matchwinner door de 2-1 eindstand op het scorebord te zetten.