Instellingen

Van der Haar vijfde in wereldbeker Koksijde, Pieterse zevende

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Veldrijder Lars van der Haar uit Woudenberg is als zevende gefinisht in de wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Hier kwam Puck Pieterse uit Amersfoort ook in actie. Zij werd vijfde.
Van der Haar viel in de eerste ronde, maar knokte zich terug. Na drie rondes zat hij in de leidende groep. Vervolgens sloeg de Belg Eli Iserbyt een gaatje met Toon Aerts in het wiel.
Uiteindelijk was Iserbyt de sterkste en reed Laurens Sweeck in het slot voorbij Aerts, waardoor hij tweede werd op vier seconden van de winnaar. Aerts werd derde en zo was het podium volledig Belgisch. Van der Haar was de beste Nederlander en eindigde zeventien seconden achter de winnaar.
In de wereldbekerstand is Van der Haar van de tweede naar de derde plaats gezakt. Hij staat op 175 punten net als nummer vier Quinten Hermans. Iserbyt heeft de leiding met 245 punten.

Pieterse twee minuten langzamer dan winnaar

Na de eerste ronde reed de Amersfoortse in een kopgroep met zes andere Nederlandse dames. Uiteindelijk bleek Annemarie Worst de sterkste in het Belgische zand. Ze pakte haar eerste seizoenszege met een duidelijk voorsprong van zeventien seconden op nummer twee Denise Betsema. Lucinda Brand maakte het Nederlandse podium compleet. Pieterse kwam een kleine twee minuten na de winnares over de streep.
De beste prestaties van dit wereldbekerseizoen van Pieterse waren twee tweede plaatsen. Die boekte ze in de afgelopen twee wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.