Van de Kieft zeer tevreden over ontwikkeling Kampong: 'Vooraf voor getekend'

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - Kampong-coach Fleur van de Kieft is meer dan tevreden over de ontwikkeling van haar ploeg. De Utrechtse hockeysters gaan als nummer zes de winterstop in en dat is boven verwachting voor de voormalig hockeyster.
Het vierde kwart begint inmiddels onze specialiteit te worden
Fleur van de Kieft, coach Kampong
De laatste weken is Kampong, nadat het een moeizame seizoenstart kende, bezig aan een opmars in de hoofdklasse. "Dat is heel erg leuk en heel erg verrassend", zegt coach Fleur van de Kieft in Namen en Rugnummers. "We moesten in het begin nog allemaal wennen aan elkaar. Ze zijn heel erg aan de slag gegaan met speelsters in hun krachten te laten spelen."
Zondag wist Kampong met 2-1 te winnen van Pinoké. De Utrechtse vrouwen hebben slechts zes punten achterstand op de vierde plek. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs om de landstitel. "Daar had ik vooraf voor getekend. Als je dat in de zomer had gezegd had ik gelachen", aldus Van de Kieft.

Veel potentie

"We hebben gewoon een harstikke goede ploeg, alleen nog niet zo ervaren. Het is inherent aan een jonge ploeg dat er ups en downs zijn. We zien dat heel hard werken en in je taak hockeyen veel kan opleveren", aldus de coach. "We geloven er in. Ook al komen we achter. Het vierde kwart begint inmiddels onze specialiteit te worden."
Over de ontwikkeling van haar speelsters is ze tevreden, maar de Utrechtse hockeysters zijn volgens haar zeker nog niet uitontwikkeld. "Deze groep heeft heel veel potentie. In de toekomst is het halen van de play-offs wel de bedoeling. Kampong heeft mij aangesteld om te bouwen. Dit seizoen is het denk ik te hoog gegrepen, maar je weet het nooit."
Fleur van de Kieft in Namen en Rugnummers over de opmars van haar ploeg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.