Derde divisie B: Hercules wint eindelijk weer, einde aan goede reeks Hoogland

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules heeft eindelijk weer eens het zoet van een overwinning geproefd in de derde divisie B. De Utrechters wonnen in eigen huis met 2-0 van Hollandia. Hoogland verloor met 3-1 bij Groene Ster na drie overwinningen op rij.

Ranglijst

Hercules is gestegen van de tiende naar de achtste plaats en staat op achttien punten uit twaalf duels. Tot vandaag stond Hoogland één plaats onder de Utrechters, maar inmiddels is het terug te vinden op de twaalfde plek met vijftien punten uit dertien wedstrijden.

Droomstart

Hercules greep ruim een maand geleden voor het laatst de volle buit. In de vier daaropvolgende wedstrijden werd één punt verzameld. In de jacht op drie punten tegen Hollandia was geen hoogstaand voetbal te zien in het eerste deel van de eerste helft. Hercules ging met het beste gevoel de rust in dankzij de 1-0 van Shannon Carmelia. Hij knalde de bal in de 31ste minuut in de verre hoek.
In de tweede helft beleefde het team uit Utrecht een droomstart. Na twintig seconden verdubbelde Steff van Rooijen de voorsprong. Het duel was niet gespeeld, mede doordat Hercules onrustig speelde. Daarnaast wist Hollandia, een van de minst scorende ploegen van de competitie, kansen niet te verzilveren. Het bleef 2-0.
Hercules - Hollandia (derde divisie B)

31' Shannon Carmelia (1-0)
46' Steff van Rooijen (2-0)

Verslaggever Arnold Schenk vat het duel van Hercules samen

Dubieuze penalty voor Hoogland

Hoogland begon goed door na ruim twintig minuten op 0-1 te komen. Coen Heus scoorde vanaf de strafschopstip na een dubieuze situatie. De scheidsrechter dacht dat Bas Wobbes werd gevloerd binnen de zestien, maar achteraf bleek het buiten de zestien te zijn. De thuisploeg boog de achterstand om in een voorsprong dankzij mooie goals van Chefrino Eind in de 37ste minuut en Safouane Ahidar in de 47ste minuut.
Hoogland kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Groene Ster had mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de blessuretijd was het wel raak via Bryan Simons, waarna de terechte zege voor Groene Ster een feit was.
Groene Ster - Hoogland
Groene Ster - Hoogland © RTV Utrecht
Groene Ster - Hoogland (derde divisie B)

21' Coen Heus (0-1 pen.)
37' Chefrino Eind (1-1)
47' Safouane Ahidar (2-1)
90' Bryan Simons (3-1)

Verslaggever Mark Kloostra geeft een samenvatting van Groene Ster - Hoogland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.