Voordaan onttroont hdm als koploper, Schaerweijde profiteert en gaat aan de leiding

© Fotostudio RedGreenBlue
GROENEKAN - In de promotieklasse hockey heeft Schaerweijde de koppositie overgenomen van hdm. De Zeistenaren versloegen zelf HIC met 5-3, terwijl Voordaan uit Groenekan met 4-1 de baas was over hdm.
Schaerweijde gaat met 29 punten uit elf duels aan de leiding. Hdm staat tweede met 27 punten. Voordaan doet ook nog helemaal mee in de titelstrijd. De Groenekanners staan derde met 26 punten.

Voordaan verslaat hdm

Voordaan kende een goede start. In de achtste minuut zorgde Ivo Visser voor de 1-0. In minuut 35 zette Thur Stadelmeier vervolgens de 2-0 op het scorebord.
In het derde kwart werd het weer even spannend doordat Sören Bigalke voor de 2-1 zorgde namens hdm. Casper Roelofs reageerde echter snel door namens Voordaan de score weer te vergroten naar 3-1. In de 60e minuut maakte Daan 't Gilde er 4-1 van.
Voordaan - hdm

8' Ivo Visser (1-0)
35' Thur Stadelmeier (2-0)
50' Sören Bigalke (2-1)
52' Casper Roelofs (3-1)
60' Daan 't Gilde (4-1)

Schaerweijde wint gemakkelijk

In het eerst kwart had Schaerweijde het duel al helemaal naar de Zeisterse hand gezet. Via Jelle Phijffer, Jelle Westendorp en Boris Aardenburg werd het 3-0 tegen HIC..
Westendorp zette vervolgens met zijn tweede in de 23e minuut de 4-0 op het scorebord. Een minuut later maakten de bezoekers via Dominque Aarts de 4-1.
De 5-1 was de mooiste treffer van de dag. Na een solo en verschillende passeerbewegingen scoorde Mohammed Rizwan. Vlak daarna zorgde Tjerk van Dintum namens HIC voor de 5-2 eindstand.
Schaerweijde - HIC

7' Jelle Phijffer (1-0)
11' Jelle Westendorp (2-0)
16' Boris Aardenburg (3-0)
23' Jelle Westendorp (4-0)
24' Dominique Aarts (4-1)
47' Mohammed Rizwan (5-1)
49' Tjerk van Dinten (5-2)