Instellingen

Trots Schaerweijde als koploper winterstop in: 'Staan waar we willen staan'

© Orange Pictures
ZEIST - De hockeyers van Schaerweijde hebben de eerste seizoenshelft met een zeer goed gevoel afgesloten. De Zeistenaren gaan na de winst op HIC aan kop in de promotieklasse. Dit zorgt voor een trots gevoel bij coach Tim Oudenaller en hockeyer Pepijn Luijckx.
We moeten echt goed de winterstop uitkomen
Tim Oudenaller, coach Schaerweijde
"Dat is hartstikke mooi. Daar willen we ook staan", aldus coach Tim Oudenaller in Namen en Rugnummers over de gepakte koppositie. Pepijn Luijckx zegt trots te zijn op wat hij en zijn ploeggenoten tot nu toe presteren. "We staan terecht bovenaan."
Coach Tim Oudenaller in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Schaerweijde won zondag met 5-2 van HIC. "Het eerste kwart was echt goed. Daarna had het meer mogen zijn. Ik ben wel tevreden. Het is lekker om zo de winter in te gaan", aldus de coach die baalde van de twee tegengoals. "Maar we worden verdedigend wel steeds beter. Dat zag je vorige week ook al tegen hdm."
"Het was niet de beste pot van onze kant. Maar na alle spanning die er de afgelopen weken heeft opgezeten is het best wel knap hoe gefocust we beginnen", aldus Luijckx. In maart gaat de promotieklasse weer verder. "We moeten echt goed de winterstop uitkomen. Er is nog genoeg werk aan de winkel. We moeten stappen zetten en hard werken met elkaar", besluit Oudenaller.
Heel leuk in dit team
Pepijn Luijckx

Luijckx geniet bij Schaerweijde

Luijckx kwam afgelopen zomer over van Kampong. "Het is heel leuk in dit team", aldus de hockeyer. "Het grote verschil is dat dit nog geen kampioensploeg is, maar er staat wel een getalenteerd elftal dat de ambitie heeft om naar de hoofdklasse te gaan."
"Ik ben bijna 28 en een van de oudste van het team. Ik heb al wat meegemaakt in het hockey en dat probeer ik over te brengen op de ploeg", aldus Luijckx. "Als je ons ziet aan het begin van het seizoen en nu dan is dat echt een wereld van verschil."
Pepijn Luijckx in gesprek met verslaggever Floris Mulder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.