Voordaan geniet van knappe zege: 'Hele mooie strijd'

© Fotostudio RedGreenBlue
GROENEKAN - Veel vreugde was er zondag bij de hockeyers van Voordaan. De Groenekanners onttroonden tegenstander hdm als koploper en doen zelf door de zege weer helemaal mee in de titelstrijd van de promotieklasse.
Een hele sterke eerste seizoenshelft gespeeld
Mike Huisman, hockeyer Voordaan
"Er zat 70 minuten lang zoveel energie in. Ik ben heel trots", sprak coach Peter Jonker na afloop van de 4-1 zege op hdm. "Wij hebben een razendsnelle voorhoede. We hoopten ons teveel ruimte zouden geven en dat was ook zo."
"Het was een hele mooie strijd. We zijn natuurlijk heel erg blij met deze overwinning", aldus hockeyer Mike Huisman. De Bilthovenaar bleef nuchter onder zijn uitblinkende rol. "Ik ben een van de vele schakels. Ik wil mijzelf niet belangrijker maken dan de rest. Ik kan met mijn acties wel wat forceren."

Titelstrijd helemaal open

Voordaan staat derde in de promotieklasse met drie punten achterstand op de kersverse koploper Schaerweijde. "Het zit allemaal heel krap op elkaar", aldus de oefenmeester. De Groenekanners doen met de winterstop voor de deur nog helemaal mee in de titelstrijd. "Dat is fantastisch. We moeten stabieler worden. Tegen Almere spelen we goed maar die verliezen we. "
"We hebben een hele sterke eerste seizoenshelft gespeeld. Als we bepaalde punten niet hadden laten liggen stonden we bovenaan. Het is aan ons om beter uit de winterstop te komen en kijken of we ze kunnen aanvallen", doelt Huisman op koploper Schaerweijde en nummer twee hdm.
In maart gaat de promotieklasse verder. "Het spel wat wij spelen levert heel veel doelpunten op maar het kost ook heel veel energie. Ik denk dat we fysiek ook wel aan de winterstop toe zijn", aldus Jonker.
[Media:]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.