Tweede divisie: IJsselmeervogels op bezoek bij verrassend De Treffers

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie speelt IJsselmeervogels dinsdagavond de uitwedstrijd tegen De Treffers. Dat duel werd onlangs afgelast vanwege coronabesmettingen. De wedstrijd in Groesbeek begint om 20.00 uur.
De Treffers is de verrassende nummer 5 van de tweede divisie, met 20 punten uit tien duels. De ploeg heeft met acht tegentreffers de minst gepasseerde defensie van de tweede divisie, maar scoorde ook pas vijftien keer. Dat is nog altijd een doelpunt dan IJsselmeervogels maakte. De Vogels staan twaalfde met 13 punten.

Balans in voordeel De Treffers

Van de vijf wedstrijden die beide ploegen in de tweede divisie tegen elkaar speelden won IJsselmeervogels er maar een. De Treffers won twee keer, twee keer eindigde het gelijk. Die beide gelijke spelen waren in Groesbeek.
Aan het einde van het seizoen 1997/1998 stonden IJsselmeervogels en De Treffers ook twee keer tegenover elkaar. De Vogels waren toen landskampioen bij de zaterdagamateurs, De Treffers veroverden de zondagtitel. Nadat de eerste wedstrijd in Groesbeek in een 0-0 gelijkspel was geëindigd stond het op de Westmaat na 90 minuten 1-1. In de verlenging denderde De Treffers over de Vogels heen: 4-1.
De Treffers won dit seizoen drie van de vijf thuisduels, alleen van Koninlijke HFC werd verloren. IJsselmeervogels won uit bij Jong Volendam, pakte een punt bij Excelsior Maassluis en verloor de overige drie duels.
De KNVB is volop begonnen met het inplannen van (door besmettingen) afgelaste duels. Behalve De Treffers-IJsselmeervogels staat dinsdag ook Rijnsburgse Boys-AFC op het programma.
Voor volgende week dinsdag zijn GVVV-AFC en DOVO-Excelsior'31 ingepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.