Instellingen

Twisker nieuwe trainer Sportlust'46: 'Een beetje verrast'

© Dick Gijsbertsen
WOERDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het kan snel gaan. Vrijdag was er het eerste telefoontje, en drie dagen later staan de handtekeningen op papier. Jochem Twisker (49) is per 1 juli voor minimaal een jaar trainer van Sportlust'46. Hij wordt de opvolger van Patrick Loenen, die naar Spakenburg vertrekt. Het Woerdense Sportlust hoopt dit seizoen te promoveren naar de tweede divisie.

Beetje verrast

"Je bent altijd een beetje verrast", stelt Twisker, die nadat hij eerder dit seizoen opstapte bij GVVV nu mentor is van Spakenburg-trainer Chris de Graaf. "Het is niet zo dat ik denk dat de hele voetbalwereld op Jochem Twisker zit te wachten. Maar gelukkig heb ik in het verleden voldoende neergezet om toch weer een hele mooie club te vinden."
Twisker werd in 2014 landskampioen met Spakenburg, en promoveerde in 2017 met het Amsterdamse De Dijk naar de tweede divisie. Daarna was hij nog trainer bij Hercules en GVVV. Nadat hij bij die laatste club opstapte gaat hij na een overbruggingsperiode van ruim een half jaar bij Spakenburg nu dus aan de slag op Cromwijck.
"Het moge duidelijk zijn dat ze de laatste behoorlijk aan de weg timmeren", zegt Twisker over Sportlust, dat in drie seizoenen van de 1e klasse naar de derde divisie doorstootte en momenteel tweede staat met evenveel verliespunten als koploper FC Lisse. "Ze hebben daar een ambitie uitgesproken die direct vertaald wordt in resultaat. Dat is mooi om te zien."

Blanco blik

Twisker stapt dus komende zomer over van Spakenburg naar Sportlust, terwijl Patrick Loenen de omgekeerde weg bewandelt. "Ik sluit niet uit dat wij wel contact zullen hebben, dat lijkt me ook heel erg logisch", aldus Twisker. "Maar je moet als trainer ook altijd met een blanco blik ergens naar binnen stappen."
Sportlust'46 staat momenteel tweede in de derde divisie en zou dit seizoen zo maar kunnen promoveren. Maar het zou ook kunnen dat Twisker die promotie volgend seizoen mag najagen. "Ik hoop op het eerste, je wilt als trainer altijd actief zijn op het hoogst mogelijke niveau. Dat is geen moeilijk dilemma."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.