Quick doet noodkreet richting KNBSB

AMERSFOORT - Om toch hoofdklasse te kunnen blijven spelen heeft Quick Amersfoort een noodoproep gedaan richting de Honk- en Softbalbond, KNBSB. Het eerste dames softbalteam heeft te maken met een leegloop. Maar liefst 15 speelsters zijn vertrokken. Daarvoor in de plaats wist de club geen enkele nieuwe speelster aan te trekken. De overschrijvingsdeadline is ook nog eens verstreken.
De reden van de leegloop is het vroegtijdige vertrek van coach Sanne Bolhuis naar Oranje. "Sanne heeft het enorm goed gedaan bij ons", vertelt secretaris Mimy Sluiter. "Ze kon aan de slag als manager van het Nederlands team. Eigenlijk zou ze het seizoen afmaken bij ons, maar al gauw bleek dat het niet goed te combineren was. Na haar voortijdige vertrek ging het eigenlijk al mis."
International Eva Voortman vertrekt naar Neptunus
International Eva Voortman vertrekt naar Neptunus © RTV Utrecht
De assistent-coaches namen het over van Bolhuis, maar zaten niet op dezelfde lijn als de speelsters. Dat zorgde voor wrijving. "We zijn hals over kop op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdcoach, maar die hebben we tot op de dag van vandaag niet kunnen vinden. Het is een klein wereldje, goede coaches liggen niet voor het oprapen." Door het uitblijven van het vinden van een opvolger besloten de speelsters massaal hun heil elders te zoeken. Sluiter heeft begrip voor de keuze van de speelsters.
De selectie waarmee Quick afgelopen seizoen in de hoofdklasse uit kwam
De selectie waarmee Quick afgelopen seizoen in de hoofdklasse uit kwam © Quick Amersfoort

Voorstel Jong Oranje/BSC Quick

Om toch in de hoofdklasse te kunnen blijven uitkomen heeft Quick bij de KNBSB het voorstel neergelegd om de ploeg van Jong Oranje te accommoderen, aangevuld met talentvolle speelsters die over zijn gebleven. "We hebben de accommodatie, de club ligt centraal en we hebben de organisatorische kennis. Jong Oranje is vaker uitgekomen in de hoofdklasse. Voor de bond lijkt het ons aantrekkelijk om ze op deze manier een goed programma te kunnen bieden. Het team kan dan wat ons betreft Jong Oranje/BSC Quick heten. Het geeft ons de tijd om de boel weer op de rit te krijgen, want zonder goede speelsters kun je geen hoofdklasse spelen."
Het verzoek is dit weekend naar de bond gegaan. Quick wacht nog op een reactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.