Derde divisie: compleet fit Sportlust'46 krijgt Hoek op bezoek

© RTV Utrecht
WOERDEN - In de derde divisie A speelt het Woerdense Sportlust'46 zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hoek. De wedstrijd van DOVO, uit tegen Staphorst, is wegens coronabesmettingen en quarantaines uitgesteld.

Vier hoofdtrainers

Hoek beleefde dit seizoen een paar roerige maaneden. Trainer Lieven Gevaert stapte in september onverwacht op en werd opgevolgd door Kenny Verhoeve. Die vertrok al na één training, waarna Niels Slager en en oud-speler Gert Jan van Leiden tijdelijk de honneurs waarnamen. Inmiddels hebben de Zeeuws Vlamingen de Belg Steven de Groot aangesteld als hoofdtrainer.
Eén en ander heeft zo zijn effecten gehad op de resultaten van het doorgaans ambitieuze Hoek. Hoewel de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk werd gewonnen staat de ploeg 13e, met 12 punten uit elf duels.

Thuis ongeslagen

Bij Sportlust lijkt alles crescendo te gaan. Nadat de eerste periodetitel leek te zijn verspeeld door een nederlaag bij FC Lisse, verslikten de Lissenaren zich in Ajax. Daardoor kan Sportlust, als het aankomende dinsdag van ODIN'59 wint, alsnog periodekampioen worden. Ondertussen werd in Jochem Twisker snel een opvolger gevonden voor de na dit seizoen naar Spakenburg vertrekkende Patrick Loenen.
Loenen kwan bovendien beschikken over een compleet fitte selectie. Rory van Gulik en Thomas Heideman, die vorige week tegen VVOG nog ontbraken, zijn weer fit.
Sportlust'46 en Hoek troffen elkaar één keer eerder in de derde divisie. Vorig seizoen, in de laatste wedstrijd voordat de competitie werd afgebroken, won Hoek in Woerden met 0-2. Dit seizoen is Sportlust'46 op eigen veld nog ongeslagen.
Sportlust'46-Hoek begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen in het programma Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht.