Tweede divisie: statistieken bieden GVVV en Spakenburg weinig hoop

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie speelt Spakenburg zaterdag thuis tegen Koninklijke HFC. Hekkensluiter GVVV krijgt AFC op bezoek. De Veenendalers zouden aanvankelijk tegen IJsselmeervogels spelen, maar dat duel werd wegens coronabesmettingen bij de Vogels afgelast. Omdat ook AFC's tegenstander ASWH niet kon spelen, besloot de KNVB de inhaalwedstrijd GVVV - AFC, die voor aanstaande dinsdag gepland stond, naar voren te schuiven.

Haalt De Graaf 6 uit 2?

Spakenburg doet het doorgaans niet goed tegen Koninklijke HFC. Van de zes ontmoetingen in de tweede divisie wonnen de Blauwen er maar één, en dat was ook nog eens een uitwedstrijd. Beide duels die de ploegen op de Westmaat tegen elkaar speelden eindigden in een zege voor Koninklijke HFC.
De Haarlemmers zijn, in tegenstelling tot Spakenburg, bezig aan een goed seizoen. Er werd al zeven keer op rij niet verloren en Koninklijke HFC staat vierde, met 22 punten uit dertien duels. Hoe anders vergaat het Spakenburg, dat pas drie keer won en 15e staat, met 12 punten uit evenzoveel wedstrijden.
Spakenburg - Koninklijke HFC is voor de Blauwen de tweede wedstrijd met trainer Chris de Graaf op de bank. De eerste wedstrijd onder zijn leiding eindigde in een 2-0 zege op Noordwijk.
Chris de Graaf
Chris de Graaf © Geert Lommers
De Graaf mist de geblesseerde spits Robin Eindhoven, ex-speler van Koninklijke HFC, en Boy van de Beek. Topscorer Floris van der Linden, ook oud HFC-er, is er wel bij. Bij de Haarlemmers speelt Roy Castien, die twee seizoenen bij Spakenburg onder contract stond maar daar nooit kon overtuigen.

Thuis nog geen punt gepakt

Vier doelpunten in elf wedstrijden, de laatste plaats met twee punten, het seizoen had niet slechter kunnen beginnen voor GVVV. De Veenendalers verloren tot nu toe al hun thuiswedstrijden en treffen ook nog eens AFC, dat uit nog ongeslagen is.
De afgelopen weken kwam GVVV door corona-afgelastingen niet in actie. Dat heeft er in elk geval toe geleid dat vrijwel alle spelers die in de laatste wedstrijd, uit tegen Koninklijke HFC, geblesseerd waren nu weer fit zijn. Alleen spits Jordy Bitter ontbreekt nog.
Jordy Bitter
Jordy Bitter © Geert Lommers
GVVV en AFC ontmoetten elkaar in de tweede divisie acht keer eerder. Twee keer won GVVV, vier keer was er een Amsterdamse zege.
GVVV-AFC begint zaterdag om 14.30 uur, Spakenburg-Koninklijke HFC een half uur later. Beide duels zijn live te volgen op Radio M Utrecht, in het programma Namen & Rugnummers.