René Hake voor FC Utrecht - Heracles: 'Het zal anders moeten'

UTRECHT - Sander van de Streek ontbreekt in de selectie van FC Utrecht, tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles van zondag. De aanvallende middenvelder is ziek. Of Mike van den Hoorn zijn rentree kan maken na de hersenschudding die hij eind oktober opliep tegen Willem II is nog onzeker.

Ups en downs

"Het is een beetje nog met ups en downs. Soms voel je het nog wel, maar het gaat steeds beter", zegt Van den Hoorn over zijn herstel. "Het geeft wel aan dat het een goeie tik is geweest. Als ik er mee kan trainen en ik daarna geen klachten heb, dan is het goed."
'Het heeft aan dat het een goeie tik is geweest'
Na de vrijdagtraining kon Van den Hoorn nog niet aangeven wat het zondag gaat worden. "De klachten komen meestal pas ik stilzit, thuis op de bank. Vandaag ging het goed, morgen even afwachten hoe ik reageer. Het zal een close call worden. We gaan het zien."

Veeleisender zijn

Afgelopen weekend tegen SC Cambuur speelde FC Utrecht een teleurstellende wedstrijd. Zondag zal het anders moeten, weet ook trainer René Hake. "Agressiviteit, duels winnen, maar ook in het aanvallen, dat we veel verkeerde keuzes maken waardoor we niet tot kansen komen."
Met name in de tweede helft van de wedstrijd tegen Cambuur gaf FC Utrecht de tegenstander teveel ruimte om te voetballen. "We moeten daarin veeleisender zijn naar elkaar en naar onszelf om dat op een hoger niveau te brengen."
'Heracles is lastig te verslaan'
Zondag wacht Heracles, de ploeg die vorig jaar in de Galgenwaard met 2-0 werd verslagen, door treffers van Sander van de Streek en Adrián Dalmau. "Het is een ploeg die lastig te verslaan is", zegt Hake over de komende opponent. "Ze hanteren verschillende manieren van spelen, ze leggen ontzettend vele energie in hun spel en daar moeten wij goed tegen zijn."
FC Utrecht speelde 46 keer tegen Heracles. Twintig keer werd gewonnen, dertien keer verloren. In de Galgenwaard won Heracles drie van de twintig ontmoetingen, FC Utrecht won er twaalf.
In deze cijfers zijn ook de acht duels tussen DOS en Heracles, van voor 1970, meegenomen.

Einde verhaal Dalmau

Met Adrián Damau is niet alleen een van de twee spelers genoemd doie vorig jaar scoorde tegen de Almeloërs, het is ook de spits die in het seizoen 2018/2019 namens Heracles 19 keer scoorde in 35 duels, en daarna bij FC Utrecht tot acht treffers kwam in 33 optredens.
Zelfs tegen Cambuur mocht de voormalige eredivisietopscorer niet invallen om de achterstand ongedaan te maken. "Hij is een aantal keren ingevallen en hij begon dit seizoen in de basis. Maar hij heeft toen niet geleverd", zegt Gert Kruys in Een Berg Sport. "Daarna is de keuze gemaakt voor Douvikas, en nu zien we ook Balk en Mahi in de spits."
"Als Dalmau zich belangrijk vindt, moet je hem belangrijk maken, maar hij moet het natuurlijk wel laten zien op de training", zegt voormalig spitsentrainer Hans van de Haar, die bij FC Utrecht onder meer Sebastien Haller onder zijn hoede had. "Nooit meer wat van gehoord, ongelofelijk. Daar had ik meer van verwacht", lacht Van de Haar om de huidige topscorer van de Champions League.
Zoals gezegd won FC Utrecht vorig jaar, in een toen ook leeg stadion, met 2-0 van Heracles. "Vorig jaar ging het vrij makkelijk, mede door wat blunders van Blaswich", blikt Gert Kruys terug op die wedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.