Voetbalsters Oranje ontsnappen aan nederlaag in Tsjechië

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal © Orange Pictures
IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben in de blessuretijd hun eerste nederlaag onder bondscoach Mark Parsons kunnen voorkomen. Stefanie van der Gragt kopte in de 93e minuut van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië de gelijkmaker binnen: 2-2.
Oranje, met de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal op doel en Shanice van de Sanden uit IJsselstein als invalster, hield de Tsjechische vrouwen daardoor op 6 punten achterstand in groep C, wel met een wedstrijd meer gespeeld.
Het duel zou vrijdagavond worden gespeeld, maar kon toen niet doorgaan omdat het veld vanwege de sneeuw onbespeelbaar was. De Tsjechen wisten in de nacht van vrijdag op zaterdag alle sneeuw van het gras te krijgen, zodat om 12.00 uur alsnog kon worden afgetrapt.
In september ontsnapte Oranje bij de start van de WK-kwalificatie ook al aan een nederlaag tegen Tsjechië. De voetbalsters stonden in Groningen bij het debuut van Parsons lang op achterstand, maar Vivianne Miedema zorgde toen in de slotfase voor de gelijkmaker (1-1).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.