NOC*NSF: topsportcompetities mogen ook trainen na 17.00 uur

© Fotostudio Red Green Blue
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse topsportcompetities kunnen de komende weken gewoon doorgaan met het spelen van wedstrijden en trainen, ook na 17.00 uur. Dat laat sportkoepel NOC*NSF weten aan RTV Utrecht.
Topsportcompetities zijn een uitzondering voor de vernieuwde coronamaatregelen, waarbij een soort avondlockdown gaat gelden. Alle amateursporten mogen na 17.00 uur niet meer beoefend worden.
NOC*NSF laat weten dat voor de topsportcompetities de lijst aangehouden wordt van vorig jaar. Er zijn wel enkele wijzigingen doorgevoerd, zo behoort het marathonschaatsen dit jaar ook tot de topsport.
Topsporters die 's avonds wedstrijden mogen spelen, mogen ook in de avonduren trainen. Dat geldt wel alleen voor clubs en sporters die horen bij de lijst met topcompetities en topsportaccomodaties, zoals Papendal. "De trainingsaccomodactie moet dan wel zelf open zijn natuurlijk", aldus een woordvoerder van NOC*NSF.
Begin volgende week moet duidelijk zijn welke competities kunnen doorgaan en in welke competities er tussen 17.00 en 05.00 uur niet getraind en gespeeld mag worden.
Vorig jaar mochten de volgende sporten op het hoogste niveau doorgaan: hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis (zowel mannen als vrouwen). Daar is nu ook het marathonschaatsen aan toegevoegd.

De eredivisie, eerste divisie en de vrouwen-eredivisie in het voetbal en de sporters met een A-status bij sportkoepel NOC*NSF behoren ook tot de uitzondering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.