Tweede divisie dreigt stilgelegd te worden: 'Trainen in de middag onmogelijk voor de spelers'

GVVV-trainer Gery Vink
GVVV-trainer Gery Vink © Orange Pictures
VEENENDAAL/PROVINCIE UTRECHT - De verwachting bij GVVV is dat de tweede divisie voorlopig stilgelegd gaat worden. De vernieuwde coronaregels laten het niet toe voor amateursporters om na 17.00 uur te spelen en te trainen. "Voor de spelers is het onmogelijk om voor 17.00 uur te gaan trainen", stelt vicevoorzitter Loek Budding.
Ik ben voorstander van het stoppen van de competitie, en dan 15 januari weer beginnen met de competitie.
Loek Budding, vicevoorzitter GVVV
De afgelopen weken mocht ook al niet meer met publiek gespeeld, en ook toen pleitte Budding ervoor om de tweede divisie stil te leggen. "Daar sta ik nog steeds achter. Wij spelen liever niet zonder publiek. Maar nu zijn er weer maatregelen bij gekomen. En we kunnen niet trainen, dus dat komt er nog bij. Dat is een slechte situatie", vertelt de vicevoorzitter van de Veenendaalse tweededivionist.
Loek Budding: "Ik verwacht geen uitzondering"
Budding vindt het verstandig om met de huidige maatregelen de competitie stil te leggen: "De trainer gaf aan dat ze een uitzondering zouden moeten maken voor de tweede en de derde divisie. Maar ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren, want ze maken nergens meer een uitzondering voor."
"Dan zou ik eerder voorstander zijn van stoppen, en 15 januari weer beginnen met de competitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tot het einde van het seizoen kunnen we dan twee keer per week spelen, met publiek. Dat is zwaar, maar iedereen heeft ermee te maken. Laten we de competitie afmaken", stelt Budding voor.

Gery Vink maakt een statement

GVVV-trainer Gery Vink weet nog niet hoeveel spelers uit zijn selectie in de middag zouden kunnen trainen. "Voor mensen met een dagelijkse baan is het een probleem om ze 's middags op het veld te krijgen. Ik ben wel flexibel in tijd, maar van de spelers weet ik het nog niet", vertelt hij.
De tweede divisie kan je niet vergelijken met de hoofdklasse en lager. Daar mag de KNVB ook naar kijken.
Gery Vink, trainer GVVV
Hij verwacht dat de wedstrijd van zaterdag (thuis tegen AFC, red.) de laatste wedstrijd van 2021 wordt voor de Veenendalers. "Als je reëel nadenkt: als je niet traint, kan je ook geen wedstrijden spelen. Het is lastig om een module te vinden, om die wedstrijden door te laten gaan. De spelers zullen dan ook iets voor zichzelf moeten gaan doen doordeweeks", beeldt hij zich in.
Gery Vink: "Er moet echt gekeken worden naar de tijdstippen"
Mogelijk kunnen teams na de winterstop op 3 januari weer beginnen met trainen. De competitie zou dan op 15 januari weer hervat worden. "Twee weken is wel weinig tijd om voor te bereiden, zeker als je vanaf vandaag tot en met 3 januari maar één keer in de week traint, dan is dat een moeilijke situatie. Ik ben benieuwd of er nog iets veranderd kan worden", aldus Vink.
"De tweede divisie kan je niet vergelijken met de hoofdklasse en lager. Daar mag de KNVB ook naar kijken. Ik wil wel een statement maken. Er moet gekeken worden naar die tijdstippen. Al zouden we maar tot 20.00 uur in de avond op de club kunnen zijn", geeft hij aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.