Lars der Haar gaat door rug en mist Kortrijk: 'Eigenlijk gebeurde er helemaal niets'

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft op het laatste moment moeten afzeggen voor de tweede cross om de X2O-Trofee in Kortrijk. De Europese kampioen uit Woudenberg ging door zijn rug tijdens de verkenning van het parcours in Kortrijk.
Ook na behandeling bleek Van der Haar te veel last te ondervinden. Van der Haar stond derde in het klassement. Dat wordt berekend op tijd, waardoor de Nederlander van Baloise Trek Lions zijn hoge klassering kwijt is.
Volgende week heb ik nog een dubbel weekend, in Boom en Antwerpen. Dan ga ik anderhalve week naar Mallorca.
Lars van der Haar
"Eigenlijk gebeurde er helemaal niets. Ik was aan het fietsen en moest uit de zandbak over een steen heen rijden. Toen ik mijn voorwiel optrok, schoot het in mijn rug. Op dat moment doet het zeer. Ik kon wel verder fietsen, maar op een trappetje kon ik niet verder met stappen", legt hij uit.
Het duurde daarna nog even voor de knoop werd doorgehakt om niet te starten. "Eerst denk je dat het wel beter zal gaan. Maar het werd niet beter. Ik ging nog rekken en strekken, maar het kwam weer terug. In de camper kwam de fysio van de ploeg, maar hij kon vrij weinig doen. Het was niet te verbeteren. Dan wacht je nog steeds met die beslissing."
Lars van der Haar: "Als ik een misstap zette of een instabiel moment had, had ik zoveel pijn"

Verre reis, voor niets

"Ik kon, als ik goede spanning had, wel op en af de fiets. Maar als ik een misstap zette of een instabiel moment had, had ik zoveel pijn. Dan kon ik niet terug de fiets meer op. Daarom heb ik moeten besluiten om niet te starten", aldus Van der Haar. "Dat is wel zuur als je een verre reis maakt, voor niets eigenlijk."
De Woudenberger had zich al afgemeld voor de Wereldbeker in Besançon van zondag. "Ik hoop dat ik snel weer kan fietsen. Dan laten we de sprinttrainingen en het hardlopen voor wat het is. Dat hangt af van de komende 24 uur. Volgende week heb ik nog een dubbel weekend, in Boom en Antwerpen. Dan ga ik anderhalve week naar Mallorca om heel veel duurtrainingen te doen, om nog iets te maken van de tweede helft van het seizoen. Dan sla ik een weekend over."

Besançon

De Amersfoortse Puck Pieterse gaat zondag wel in de Wereldbeker van Besançon (Frankrijk) van start. Zij focust zich op de wereldbekers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.