GVVV boekt eerste winst van het seizoen, ook zege voor Spakenburg

GVVV - AFC
GVVV - AFC © RTV Utrecht
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - GVVV heeft in de tweede divisie voor het eerst dit seizoen gewonnen. De Veenendalers waren op eigen veld met 1-0 de baas over titelkandidaat AFC. Ook Spakenburg boekte een overwinning. Koninklijke HFC werd met 2-0 verslagen.
In de tweede divisie blijft GVVV de hekkensluiter. De ploeg van trainer Gery Vink heeft vijf punten twaalf duels. Het verschil met nummer zeventien ASWH is vier punten. Spakenburg staat dertiende met vijftien punten uit dertien duels. IJsselmeervogels kwam niet in actie en staat met vijftiende punten uit elf duels veertiende.

GVVV wint en scoort na 499 doelpuntloze minuten

In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. Wel was GVVV dreigender dan de bezoekers uit Amsterdam. De stand bij rust was 0-0.
In de tweede helft werd het goede spel van GVVV beloond. Justin Spiet schoot vanaf de rand van de zestien meter de 1-0 tegen de touwen. Voor die treffer had GVVV 499 minuten niet gescoord.
Vlak na die treffer had GVVV grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Joshua Patrick had eerst de kans om de 2-0 te maken. Zijn aanname was echter niet goed genoeg waardoor het 1-0 bleef. Ook Spies had nog een grote mogelijkheid. Het schot van de doelpuntenmaker werd gekeerd door de sluitpost van AFC. Vervolgens lukte het Danny de Leeuw ook niet om een kans om te zetten in de 2-0.
GVVV - AFC (tweede divisie)

71' Justin Spies (1-0)

Van der Linden loodst Spakenburg naar zege

Na 25 minuten voetballen pakte Spakenburg de voorsprong. Vince Gino Dekker gaf de assist waarna clubtopscorer Floris van der Linden de 1-0 binnen werkte.
In de tweede helft was het opnieuw Van der Linden die tot scoren kwam. Na een snelle omschakeling kwam de bal bij de spits terecht waarna hij de 2-0 wist binnen te schieten. Met die treffer bracht Van der Linden zijn doelpuntentotaal op twaalf. Hij is niet alleen clubtopscorer maar ook de topscorer van de tweede divisie.
Spakenburg - Koninklijke HFC

25' Floris van der Linden (1-0)
84' Floris van der Linden (2-0)