GVVV geniet van zege: 'Iedereen speelde in het teambelang'

Tom Oostinjen
Tom Oostinjen © Geert Lommers
VEENENDAAL - De driepunter van GVVV tegen AFC was mede te danken aan de teamgeest die er was, zegt middenvelder Tom Oostinjen. Ook trainer Gery Vink had na afloop lovende woorden over voor zijn ploeg.
We hebben er alles aangedaan om de drie punten over de streep te trekken
Justin Spies
In oktober 2020 won GVVV voor het laatst in de tweede divisie. "Dat is wel een tijdje geleden, dat wist ik niet", aldus matchwinner Spies. Hij schoot het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen waardoor GVVV AFC met 1-0 versloeg. "De bal kwam precies op mijn borst en ik dacht ik schiet maar eens. Toen vloog die binnen."
Matchwinner Justin Spies tegenover verslaggever Bert Kous
Spies had ook nog een levensgrote kans op de 2-0. "Eigenlijk wel ja. Gelukken hebben we gewonnen dat is het allerbelangrijkste. We hebben er alles aangedaan om de drie punten over de streep te trekken."
Dit geeft ook vertrouwen aan wat er nog komen gaat
Gery Vink, trainer GVVV

Terechte overwinning

Middenvelder Tom Oostinjen was zeer tevreden na afloop, over zichzelf en de ploeg. "Ik heb wel een goeie wedstrijd gespeeld als ik eerlijk ben. Maar wat we vandaag als team hebben neergezet dat is niet normaal. Als je het spel vandaag ziet dan lijkt het niet dat wij de ploeg zien die onderaan staat."
Tom Oostinjen in gesprek met verslaggever Bert Kous
"Iedereen speelde vandaag in het teambelang. Hoe hard iederen voor elkaar werkt dat is mooi om te zien", aldus Oostinjen.
Trainer Gery Vink vond dat er niets was af te dingen aan de Veenendaalse zege. "Ik vond het een verdiende overwinning. We speelden heel gedisciplineerd. We gaven ook weinig kansen weg", aldus Vink. "We kregen in de omschakeling heel veel ruimte. Vanuit daar konden we kansen creeëren. Mijn complimenten aan de groep. Dit geeft ook vertrouwen aan wat er nog komen gaat."
Trainer Gery Vink in gesprek met verslaggever Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.