Sportlust'46 rekent af met Hoek en blijft koploper: 'Vizier niet op scherp'

© RTV Utrecht
WOERDEN - Sportlust'46 heeft de koppositie in de derde divisie A behouden dankzij een overwinning op Hoek. De Woerdenaren waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Zeeuwse middenmotor.
Hoek had nog wel de beste start op Sportpark Cromwijck in Woerden. Rik Impens wist de eerste kans van de bezoekers meteen te benutten: 0-1. Het duurde niet lang voor Sportlust'46 de gelijkmaker op het scorebord had gebracht. Zakaria Issarti tekende in een sterke fase van de thuisploeg voor de 1-1.
Nog voor rust zag trainer Patrick Loenen zijn ploeg op voorsprong komen. Aanvaller Mark van der Weijden was de doelpuntenmaker. Hij deed dat tien minuten voor het rustsignaal uit een hoekschop. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar er werd niet meer gescoord. De punten bleven daardoor in Woerden.
Patrick Loenen: "Als je Teletekst opent, staan we bovenaan"

Sportlust koploper

Sportlust'46 blijft door de zege koploper in de derde divisie A, met 26 punten uit dertien wedstrijden. Ook FC Lisse en Sparta Nijkerk hebben 26 punten, maar een minder doelsaldo. "Dat zegt nog niets, maar als je ziet waar Sportlust vandaan komt, en als je dan in de winterstop Teletekst opent... Dan staan we bovenaan. Dat vinden ze intern wel mooi", lacht Loenen.
Sportlust'46 - Hoek (Derde divisie A)

6' Rik Impens (0-1)
20' Zakaria Issarti (1-1)
35' Mark van der Weijden (2-1)

"Ik vond ons in de eerste helft niet goed na de omschakeling, maar in balverlies waren we wel sterk", aldus trainer Patrick Loenen over het duel. "Daarom werd die wedstrijd een wedstrijd. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen."
De kans bestaat dat de competitie stilgelegd wordt. "Ik heb de hoop dat we hem ergens af gaan maken. Als je de competitie weer niet afmaakt, dan gaan spelers en trainers ook volgend jaar anders denken... De spelers krijgen nu schema's mee en worden gevolgd. Dan kunnen we op zaterdag voetballen. Ik denk dat als mijn groep intensieve programma's volgt, dan kunnen we twee of drie weken minimaal 45 minuten per speler spelen."

Verhagen gelinkt aan Spakenburg

Rechtsback Nick Verhagen kon zich vinden in het verhaal van Loenen. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Je komt vroeg achter en dan gaat er een knopje om. We staan dan ook vrij snel met 2-1 voor. We speelden goed en creëerden veel, en je verwacht dat die 3-1 valt. Maar dat gebeurde niet, ondanks dat we heel veel ruimte kregen", zegt de verdediger. "Vandaag kwamen we wel tot echte kansen, maar het vizier stond niet helemaal op scherp."
Spakenburg wil Nick Verhagen: "Compliment naar mezelf"
Verhagen wordt sterk gelinkt aan Spakenburg, waar ook zijn trainer naartoe gaat. "Daar wil ik niet te veel over uitweiden. Iedereen bij de club weet dat het speelt. Ik ga er over nadenken, de optie is er en dat is een compliment naar mezelf. Ze hadden mij al wel benaderd voor de trainer bekendgemaakt werd. Dat vond ik wel een duidelijk signaal. Als ik een stap hoger wil maken, dan is dit een ideaal scenario", aldus de back.
De wedstrijd van het Veenendaalse DOVO tegen Staphorst in de derde divisie A werd afgelast vanwege coronabesmettingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.