Maatregelen komen op ongelukkig moment voor Spakenburg: 'Wij willen door'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met twee zeges zonder tegendoelpunten op rij lijkt het lek boven bij Spakenburg. De Blauwen vinden het dan ook extra zuur dat de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar lijkt gespeeld.
Wij willen natuurlijk hartstikke graag door
Chris de Graaf, trainer Spakenburg
Spakenburg won zaterdag in de tweede divisie met 2-0 van Koninklijke HFC.
"In het eerste kwartier waren we nog zoekende", sprak trainer De Graaf na afloop. In die eerste 15 minuten kwam Spakenburg ook een aantal keer goed weg. "We hadden verdedigend moeite met hun aanvalsspel. We hebben wat omgezet en daarna was het redelijk tot goed. Na het eerste kwartier hebben we geen kans meer weggeven."
Uiteindelijk was Floris van der Linden de grote man aan de zijde van Spakenburg. De topscorer van de tweede divisie zorgde voor de 1-0 en 2-0. Van der Linden schroomde het niet om te juichen nadat hij tegen zijn oude club scoorde. "HFC weet dat ik hartstikke veel respect voor ze heb. Dat was puur mijn emotie dat ik blij was dat ik scoorde."
Floris van der Linden in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
Spakenburg boekte zo de tweede winst op rij in de tweede divisie. De Blauwen willen na de moeizame seizoenstart (ze staan op dit moment dertiende) maar al te graag omhoog klimmen. "Er is maar één remedie en dat is winnen", aldus Van der Linden. "Toen Eric (Meijers, red) werd weggestuurd hebben we ook gezegd dat we onszelf in de spiegel moesten aankijken. Het is heel makkelijk om de trainer de schuld te geven."

Nieuwe coronamaatregelen

Amateurs mogen vanaf maandag door de nieuwe coronamaatregelen niet meer sporten tussen 17.00 uur en 05.00 uur. De meeste clubs in de tweede divisie verwachten dat de competitie wordt stilgelegd. Maar Spakenburg is ook nog actief in het KNVB Bekertoernooi. Op 14 december staat het duel in de tweede ronde gepland tegen profclub Telstar.
"We kunnen in ieder geval op zaterdag trainen", zegt De Graaf erover. "We moeten nog kijken of we daar uitstel voor kunnen vragen." Van der Linden ziet het somberder in. "Ik ben bang dat ze de amateurs uit het bekertoernooi gaan halen. Zonder trainingen kan je geen wedstrijden spelen", aldus Van der Linden.
De Graaf baalt voor zijn team vooral van het moment dat de nieuwe maatregelen er zijn. "Wij hebben uit de laatste twee wedstrijden zes punten en twee keer de mul gehouden. Wij willen natuurlijk harstikke graag door. Ik denk dat het er tot het einde van het jaar uit ligt."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf in gesprek met verslaggever Mark Kloostra

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.