Golfer Huizing is niet in paniek en blijft in Zuid-Afrika: 'Vertrouwen in terugvlucht'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Golfer Daan Huizing verkast niet stel op sprong uit Zuid-Afrika nu er een zogeheten vliegverbod is opgelegd. De Amersfoorter gaat volgende week nog 'gewoon' meedoen aan een toernooi en is niet bang dat hij geen terugvlucht naar Nederland heeft.
Ga ik morgen in alle gekte naar huis dan kost het mij 2000 euro
Daan Huizing vanuit Zuid-Afrika
Huizing was in Zuid-Afrika bezig aan de Joburg Open. Dat toernooi werd na twee van de drie speeldagen stopgezet. "De bedoeling was dat het vandaag uitgespeeld zou worden. Er was een hoop onweer en regen, doorgaan naar morgen was geen optie", zegt Huizing. Dat heeft weer te maken met de nieuwe coronavariant. "Vrijdag was een hele hectische dag. In de hele wereld brak paniek uit en werd alles op slot gegooid."
Golfer Daan Huizing sprak in Namen en Rugnummers vanuit Zuid-Afrika
"Hier is er niks aan de hand. Het is vooral de reactie van alle landen dat heel veel gevolgen heeft voor de golfers en de crew", zegt de Amersfoorter. "Daardoor hebben ze besloten om de toernooien van de komende twee weken te schrappen."

Geen paniek

Huizing is niet in paniek nu hij in Zuid-Afrika zit. "Inmiddels hebben we dit al vaker meegemaakt. Er is veel paniek, de airlines weten niet waar ze aan toe zijn. Er is veel tegenstrijdige berichtgeving."
Over zijn terugreis naar Nederland maakt hij zich nog geen zorgen. "De KLM die blijft gewoon vliegen. Aan de ene kant wordt er geroepen dat alle vluchten verbannen worden, maar ik kon gewoon mijn ticket omboeken naar welke dag ik maar wilde. Ik kan meedoen aan de South African Open volgende week. Die gaat wel door maar niet onder de vlag van de European Tour."
En dus blijft Huizing in Zuid-Afrika. "Als ik na dat toernooi terug vlieg kost het mij nul euro extra, ga ik morgen in alle gekte naar huis dan kost het mij 2000 euro. We vertrouwen erop dat de KLM blijft vliegen."
De KLM heeft bevestigd dat er gewoon vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland blijven gaan. Alle Nederlanders, EU- en Schengen-ingezetenen op doorreis, medisch personeel, zeevarenden, vliegtuigpersoneel en personen die om humanitaire of dwingende gezinsredenen reizen, mogen volgens de wetgeving rond een vliegverbod nog steeds rechtstreeks vanuit Zuid-Afrika en haar buurlanden naar Nederland vliegen.