LIVEBLOG: FC Utrecht verslaat Heracles na late treffer

UTRECHT - Na twee nederlagen op rij in de eredivisie wil FC Utrecht weer eens een driepunter pakken. De ploeg van hoofdtrainer René Hake krijgt vandaag in een leeg Stadion Galgenwaard Heracles Almelo op bezoek. De oefenmeester heeft flink wat wijzigingen doorgevoerd. Ten opzichte van het duel met Cambuur van vorige week ontbreken Willem Janssen, Joris van Overeem, Othmane Boussaid, Sander van de Streek en Moussa Sylla in de basis.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand: 1-0

90+3' Mats Knoester (1-0, eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Liveblog:

90+5' Het is afgelopen. FC Utrecht wint met 1-0 van Heracles.
90+3' DOELPUNT FC UTRECHT! Invaller Dalmau doet het! Uitgerekend tegen zijn oude club kopte de Spanjaard de 1-0 via Heraclied Knoester tegen de touwen.
90' Er komen nog vijf minuten blessuretijd bij.
89' De voorzet is van Ramselaar, de kopbal van Van der Hoorn. Naast.
80' Buiten zijn zestien komt Paes in botsing met Heracles-topscorer Burgzorg. De Utrechtse sluitpost krijgt geel. De daaropvolgende vrije bal gaat hoog over het doel.
76' Wissels. Balk gaat eraf voor Dalmau, Van Overeem vervangt Timber.
75' Timber haalt uit van zo'n 20 meter! Opnieuw redt Blaswich.
70' Wissel. Mahi vervangt Gustafson.
61' Naast! Een afgemeten pass van Balk op Douvikas. Blaswich maakt zijn doel klein, de Griek schiet naast.
59' Opnieuw twee grote kansen voor FC Utrecht! Zowel Ramselaar als Balk weet van dichtbij de bal niet binnen te schieten. Doelman Blaswich is voorlopig de held van Heracles.
55' Kans op kans! Eerst schiet Balk de bal hard op de lat. Via de rebound komt de bal bij Timber. Zijn schot wordt ook onschadelijk gemaakt. Vervolgens krijgt ook Ramselaar de mogelijkheid om te schieten, via een speler van Heracles gaat de bal over.
52' Vrije bal van Maher van zo'n 22 meter afstand. De bal gaat via Balk over de achterlijn.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+2' Het is rust in Stadion Galgenwaard met een 0-0 stand. Bij FC Utrecht heeft Zagre Warmerdam vervangen.
45+2' Op slag van rust is Heracles gevaarlijk! Doelman Maarten Paes weet na een hoekschop de bal met veel moeite weg te werken.
40' MIS! Strafschoppenspecialist Gustafson faalt vanaf elf meter. Doelman Blaswich tikt de bal uit de linker onderhoek.
39' PENALTY FC UTRECHT! Nu wijst scheidsrechter Van den Kerkhof wel naar de stip. Balk werd weggestuurd en onderuit gehaald door Rente.
36' Balk dribbelt de zestien van Heracles binnen. De aanvaller van FC Utrecht gaat gemakkelijk naar de grond. Scheidsrechter Van den Kerkhof laat terecht doorspelen.
32' Daar is de eerste grote mogelijkheid voor Heracles. Sierhuis schiet eerst tegen de schouder van Van der Maarel aan, vervolgens werkt de aanvaller van Heracles de bal in de rebound hoog over.
28' Timber geeft de steekpass richting Ramselaar en Douvikas. De bal is te scherp en te hard.
23' Het regent nog geen kansen in Utrecht. De stand bij FC Utrecht - Heracles is nog altijd 0-0. De grootste mogelijkheid was in de vijftiende minuut voor Gustafson.
19' Vrije bal voor FC Utrecht. Douvikas kopt de bal vervolgens hoog de lucht in. Doelman Blaswich kan de bal eenvoudig vangen.
15' Grote kans Gustafson! Douvikas pikt de bal op na knullig uitverdedigen van Heracles. De Griek geeft de bal af op Gustafson. Het schot van de Zweed vliegt recht tegen de doelman van Heracles aan.
10' Douvikas probeert op doel te schieten. De poging van De Griek wordt geblokt door Fadiga.
7' Het is nog wachten op de eerste kans bij FC Utrecht - Heracles.
3' De eerste hoekschop is voor FC Utrecht. Die levert geen gevaar op.
1' Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Paes; Warmerdam, Van der Hoorn, Van der Maarel ©, Ter Avest; Maher, Timber, Ramselaar; Balk, Douvikas, Gustafson
Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata; Schoofs, Sierra, De La Torre; Azzaoui, Sierhuis, Burgzorg

Warmlopen:

- FC Utrecht staat in de eredivisie op dit moment vijfde, Heracles staat veertiende.
- Van de zestien keer dat FC Utrecht - Heracles in de eredivisie op het programma stond won de thuisploeg negen keer. Slechts twee keer nam Heracles de drie punten mee naar Almelo.
- Dit seizoen is FC Utrecht in Stadion Galgenwaard nog ongeslagen. Die duels werden wel allemaal met publiek gespeeld.
- Topscorer aan de zijde van FC Utrecht is Bart Ramselaar met zes treffers. Delano Burgzorg scoorde vier keer en draagt daardoor de topscorerstitel bij Heracles.
- Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht is bij een volgende gele kaart geschorst.
- Bij FC Utrecht zit spits Adrián Dalmau op de bank. De Spanjaard was succesvol in dienst van Heracles. In 34 duels scoorde hij 19 keer voor die club.