Hercules wint vermakelijke streekderby tegen Hoogland

© RTV Utrecht
HOOGLAND/UTRECHT - Hercules heeft de streekderby bij Hoogland met 1-2 gewonnen. Clubtopscorer Tyrone Fonville maakte het winnende doelpunt.

Ranglijst

Hercules staat op de ranglijst van de derde divisie B op de zesde plek met 21 punten uit dertien duels. De achterstand op koploper OFC is tien punten. Hoogland is de nummer twaalf met vijftien punten uit veertien wedstrijden. Hekkensluiter DEM heeft negen punten.

Veel strijd

Hercules had in de eerste helft het meeste balbezit en meer dreiging. Binnen een klein halfuur was het raak voor de ploeg van René van der Kooij. Nathan Bijl kopte raak uit een hoekschop. Hoogland kreeg nauwelijks kansen, maar ging wel met een 1-1 stand de rust in. Henri Kersten scoorde vlak voor rust na een vrije trap van Bas Wobbes.
Net als in de eerste helft was er in de tweede helft veel strijd. In de 69ste minuut zette Fonville, die deze week tekende bij Sparta Nijkerk, de Utrechters op voorsprong met zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen in de derde divisie. Het bleef spannend tot het eind, maar uiteindelijk gingen de punten mee naar Utrecht.
Hoogland - Hercules (derde divisie B)

25' Nathan Bijl (0-1)
42' Henri Kersten (1-1)
69' Tyrone Fonville (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.