Hoofdrol invaller Dalmau bij winst in extremis van FC Utrecht

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie het thuisduel tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. Doordat Adrián Dalmau in de extra tijd via Heracles-verdediger Knoester de bal in het doel werkte wonnen de Utrechters met 1-0.
FC Utrecht - Heracles (eredivisie)

90+3' Mats Knoester (1-0, eigen doelpunt)

Door de zege op Heracles blijft FC Utrecht de nummer vier van de eredivisie. De Utrechters hebben 26 punten uit veertien duels. Nummer drie Feyenoord heeft met een wedstrijd minder gespeeld drie punten meer.

Gustafson onfortuinlijk

In de eerste helft had Simon Gustafson tot twee keer toe de kans om de openingstreffer op zijn naam te zetten. In de vijftiende minuut werd zijn schot gered door doelman Blaswich. Vijf minuten voor rust kreeg FC Utrecht een strafschop na een overtreding op Balk. Het schot van Gustafson vanaf elf meter werd gekeerd door de sluitpost van Heracles.

Kans op kans op kans

Ook in het eerste kwartier na rust liet de sluitpost van Heracles zich van zijn beste kant zien. Meerdere kansen waren er voor Balk, Douvikas, Ramselaar en Timber. De pogingen werden onschadelijk gemaakt door de Duitse doelman. Ook de lat was een sta in de weg voor Balk.
Met nog een kwartier te gaan was Timber opnieuw gevaarlijk. De Utrechtse middenvelder schoot van zo'n 20 meter afstand maar weer was het Blaswich die redde.

Dalmau de matchwinner

In de derde minuut van de extra tijd viel de beslissing dan alsnog. Uitgerekend Adrián Dalmau kopte de 1-0 binnen via het lichaam van Heracles-verdediger Knoester. De Spanjaard kwam de laatste tijd nauwelijks aan spelen toe. Tegen zijn oude club moest hij het met het laatste kwartier doen en dat pakte goed uit.