Van der Kooij van Hercules tevreden met zege op Hoogland: 'Zeer verdiend'

© Geert Lommers
HOOGLAND/UTRECHT - René van der Kooij, trainer Hercules, is zeer tevreden over het spel van zijn team in de met 1-2 gewonnen streekderby bij Hoogland. "We hebben de hele wedstrijd gedicteerd en zeer verdiend gewonnen", zegt hij in Namen & Rugnummers over het duel dat werd ontsierd door opstootjes.
Ik vind Hoogland geen slechte ploeg
René van der Kooij, trainer Hercules
Bij rust stond het 1-1. In de tweede helft kon het in een fase alle kanten op. Hoogland kwam er af en toe gevaarlijk uit. Van der Kooij: "Ik vind Hoogland geen slechte ploeg. Ze hebben kwaliteit dus je kan niet blind aanvallen. Dan ben je kwetsbaar in de omschakeling, maar ik kan geen kans van hen in de tweede helft herinneren."
Hercules-trainer Rene van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Steff van Rooijen, speler Hercules, vond net als zijn trainer dat Hercules de overhand had, maar de drie punten over de streep trekken ging moeizaam. "Met name omdat wij onze vele kansen niet afmaken. Al met al hebben we wel goed gespeeld."

Weinig kansen

Hoogland-trainer Roy Versluis zegt dat zijn Hoogland weinig creërde, maar plakt er direct een maar aan vast. "Hercules creërde ook niet veel. Dat is een verdienste van ons. We krijgen twee goals tegen uit een corner. Daar moeten we dekken en dat doen we niet."
Hercules-aanvaller Steff van Rooijen in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Punten snoepen

Versluis had het natuurlijk mooi gevonden als zijn ploeg drie punten zou pakken, maar vindt het geen ramp dat dat niet gelukt is. "Als we bij wedstrijden tegen clubs als Groene Ster, Hercules, OSS'1920 en UNA wat punten kunnen snoepen dan is dat mooi, maar dat zijn niet de wedstrijden waarin het voor ons moet gebeuren", zegt Versluis die doelt op de kwaliteit van die ploegen. OSS'1920 is de eerstvolgende tegenstander voor Hoogland.
Hoogland-trainer Roy Versluis in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.