FC Utrecht wint maar er is veel te bespreken: 'Dit hadden we nodig'

UTRECHT - Meerdere wisselingen in de basisopstelling, een gemiste strafschop, een hoofdrol voor Dalmau, de terugkeer van Gustafson en weer eens een overwinning voor FC Utrecht. Na afloop van de 1-0 zege op Heracles was er een hoop om over na te praten met de hoofdpersonen.
FC Utrecht
FC Utrecht © FCUtrecht.nl
Een van de uitblinkers bij FC Utrecht was Quinten Timber. Maar hij is zelfkritisch. "Bij vlagen speelde ik goed maar ik heb ook mindere momenten gehad", sprak Timber na afloop in Namen en Rugnummers. De Utrechter weet waar hij aan moet werken. "Ik moet belangrijker zijn met goals of assists. Dat moet voor mij de volgende stap zijn."
FC Utrecht-speler Simon Gustafson na de zege op Heracles
Simon Gustafson miste in de eerste helft een grote kans en een strafschop. "Het was een slechte penalty", geeft de Zweed toe. "Dat is wat het is. Ik ging op mijn instinct af, daarmee faalde ik."
Je gaat je dan wel afvragen of je nog gaat winnen
Hoofdtrainer René Hake over de gemiste kansen

Opluchting

Timber was in ieder geval opgelucht dat de drie punten in Stadion Galgenwaard bleven. "Deze hadden we nodig. Na die twee nederlagen is het voor ons als team de taak om er sterker uit te komen. Vandaag hadden we pech en geluk", doelde Timber op de vele gemiste kansen en de late treffer van Dalmau.
"Je gaat je dan wel afvragen of je nog gaat winnen. Als je er drie of vier moet maken en dat blijft uit dan kan die zo aan de andere kant vallen. Het is gelukkig schadeloos gebleven en dan klutst die er nog in", zei hoofdtrainer René Hake daarover.
FC Utrecht-speler Quinten Timber na de zege op Heracles

Dekselse Dalmau

En die Spanjaard was natuurlijk harstikke blij met de goal. Dat Heracles-verdediger Knoester de bal nog van richting veranderde maakte Dalmau niks uit. "Het is een doelpunt, daar gaat het om. Of hij op zijn naam of mijn naam komt maakt mij niet uit". zei de spits.
Als de trainer mij nodig heeft zal ik er staan
Adrián Dalmau
De laatste weken speelde Dalmau nauwelijks. "Ik ben blij dat ik mocht invallen en heel blij met de overwinning", aldus de Spanjaard. "Ik wil hard blijven werken, de trainer beslist uiteindelijk. Je kan inbeelden dat het heel lastig voor mij was. Ik heb vaak met de trainer gepraat, hij heeft zijn eigen redenen ervoor."
"Ik ben helemaal fit", zegt Dalmau. "Ik weet niet wat er in de toekomst zal gebeuren. Ik ben overal klaar voor. Als de trainer mij nodig heeft zal ik er staan."
FC Utrecht-spits Adrián Dalmau over de winnende treffer tegen Heracles
Uit de woorden van Hake lijkt op te maken dat het een keuze uit nood was. "Van de Streek en Sylla waren niet beschikbaar vandaag. De wedstrijd vroeg om extra aanvallers. Als je Adrián op de bank hebt dan moet je hem ook gebruiken."

Janssen op de bank

Hake greep voor de wedstrijd ook al in. Aanvoerder Willem Janssen verdween uit de basis. "Ik vond dat er iets moest veranderen", zegt de oefenmeester. "Ik hoef je niet uit te leggen hoe hij dat oppikte. Hij vond niet het leuk en niet terecht. Nadat ik hem alles heb uitgelegd heeft hij er ook wel begrip voor. Maar eigenlijk vind ik dat hij dat niet moet hebben."
"Uiteindelijk is Willem een belangrijke speler voor FC Utrecht. Het is ook zeker een speler die we weer terug gaan zien", zegt Hake. Gustafson begon na lang blessureleed ook weer eens in de basis. "Dat is heel mooi. Het is veel leuker om wedstrijden te spelen dan in de gym te trainen", aldus de Zweed.
FC Utrecht-trainer René Hake na de winst op Heracles

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.