Door de Lens van Ankie: 'Houd de moed erin!'

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - 'Vrouwen én mannen van UZSC, Dalto, Utrecht Cangeroes, ze spelen allemaal thuis', laat de redactie mij enthousiast weten. Waterpolo, korfbal, basketbal, stuk voor stuk mooie sporten om te fotograferen. In gedachten zie ik het plaatje van de keeper van het waterpoloteam die behendig als een zeeleeuw uit het water omhoog schiet om een aanval te stoppen al voor me.
Aan de andere kant, een staat foto van een vette dunk gemaakt door de Utrechtse basketbalsters ook hoog op mijn verlanglijstje. Of ga ik voor de enige sport waar vrouwen en mannen samen een team vormen en met hand en tand hun korf verdedigen?Ik realiseer me dat het een luxe positie is waarin ik mij bevind. Zoveel moois en ik kan zelf kiezen. Maar, dit was allemaal nog voor de zoveelste persconferentie.

Moment van reflectie

De berichten liegen er niet om. We zijn er nog lang niet. Dubbel geprikt met altijd mondkapjes bij de hand in al mijn zakken, weet mijn gevoel het nu ook even niet meer. Sportvelden, verpleeghuizen, evenementenlocaties, ik kom op heel diverse plekken en zie zo veel. Ik besluit om dit weekend thuis te blijven. Solidair met het publiek en iedereen die mij lief is. Even pas op de plaats; een moment van reflectie.
De kans is groot dat het over een paar dagen alweer gaat jeuken. Dan wil ik er weer op uit. Laten zien hoe mooi de wereld is. Het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan. Maar voor nu pak ik een foto uit de oude doos. Eentje die trouwens net zo goed deze week gemaakt zou kunnen zijn: zelfde tegenstander, zelfde wilskracht. Dalto tegen Fortuna. Sommige dingen veranderen niet. Hou de moed er in. Doe ik ook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.