KNVB legt competities amateurvoetbal deels stil

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB legt de amateurcompetities deels stil. De voetbalbond spreekt van maatwerk en benadrukt dat de maatregelen alleen voor komend weekend gelden.
Het kabinet besloot afgelopen weekend dat sporten na 17.00 uur voor amateurs tijdelijk niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk zijn, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden.
In de besluitvorming noemt de KNVB twee factoren die van belang zijn. Een van de factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer woensdag, waarin wordt besproken of buiten trainen tot 20.00 uur wordt toegestaan, dezelfde tijd als essentiële diensten en winkels. De andere factor is het medische advies van het VMC (Voetbal Medisch Centrum) over het spelen van wedstrijden zonder training per leeftijdscategorie.

Geen topamateurvoetbal, mogelijk wél inhaalwedstrijden

Voor de top van het amateurvoetbal betekent dit dat er in ieder geval dit weekend geen competitie wordt gespeeld bij de senioren en jeugd. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om het aantal gespeelde wedstrijden recht te trekken. Sportlust'46 uit Woerden, dat koploper is in de 3e divisie zaterdag, heeft bij RTV Utrecht al aangegeven niet te willen inhalen.
In de recreatieve competities gaat wel gevoetbald worden. Teams die niet willen spelen kunnen rekenen op coulance van de KNVB.